19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

'Yasal olmayan hiçbir iş yapmadım'

Buca Belediyesi'ne operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, belediye binasından bazı belge ve dosyaları incelemeye aldı. Jandarma ekipleri ile birlikte belediye binasından çıkan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Herkes iyi bilsin ki boğazımdan haram lokma geçmedi" dedi.

İzmir'de düzenlenen Arıkovanı operasyonu kapsamında gözaltına alınan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, sabah saatlerinde jandarma ekipleri eşliğinde belediyeye getirildi.

Jandarma ekipleri, Başkan Şeboy'un odasında ve kasasında incelemelerde bulundu. Ekipler tarafından koliler içindeki bazı dosya ve belgeler incelemeye alındı. Jandarma ekipleriyle birlikte belediye binasından çıkan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Herkes iyi bilsin ki boğazımdan haram lokma geçmedi. En yakın zamanda yanınızda olacağım. Beni satın alacak para basılmadı, basılmaz da herkes bunu böyle bilsin" dedi. Bu arada belediye önünde bekleyen vatandaşların Başkan Şeboy'a destek verdikleri görüldü.

Ayrıca gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alındığı iddia edilen Bucaspor eski Başkanı İsmet Çiftçi'nin gözaltına alınmadığı, operasyonla bir ilgisinin bulunmadığı öğrenildi.

Önceki haber

Arıkovanı operasyonu kapsamında İzmir'de gözaltına alınan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "15 yıldır yasal olmayan hiçbir şey yapmadım" dedi

İzmir'de, jandarma ekiplerinin polis desteğiyle gerçekleştirdikleri Arıkovanı operasyonunda gözaltına alınan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, jandarma ekipleri eşliğinde Buca Belediyesi'ne getirildi.

Belediye Başkanı Şeboy, örgüt kurduğu için gözaltına alındığının söylendiğini belirterek "Benim veremeyecek hesabım yok. Parayla pulla işim yok. 15 yıldır yasal olmayan hiçbir şey yapmadım. Siyasi bir komplo olup olmadığını da göreceğiz" dedi. Havalimanında eşiyle birlikteyken gözaltına alındığı iddiaları sorulan Başkan Şeboy, "Havalimanında gözaltına alınmadım. Sabah erken saatte evimden alındım" cevabını verdi.

Jandarma ekiplerinin Başkan Şeboy'u belediyede bulunan kasasını incelemek üzere belediye binasına getirdikleri öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 13:59:12
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 22:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?