24
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

Yolda yürüyen gardiyanı gasp etti

Buca'da meydana gelen olayda, bir gaspçı, yolda yürüyen bir gardiyanı bıçak zoruyla gasp etti. Aynı gün 5 kişiyi daha gasp ettiği belirlenen zanlı, polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına aldı.

Olay Buca 170 Sokak üzerinde pazartesi akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. F Tipi Cezaevi’nde İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapan gardiyan Mehmet Gürses yolda yürüdüğü sırada önünü kesen Hasan Asal (24) isimli gaspçı, bıçak zoruyla Gürses’ten para istedi.

Korkuya kapılan Mehmet Gürses, içinde 15 YTL ve cezaevi kimlik kartı bulunan cüzdanını Hasan Asal’a verdi. Asal, olaydan sonra kaçarken Mehmet Gürses durumu polise bildirdi.

Olay üzerine harekete geçen Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hasan Asal’ı bir süre sonra Buca 2 Sokak’ta yakaladı. Polis tarafından yakalanan Hasan Asal’ın üzerinden olayda kullandığı bıçak ile Mehmet Gürses’ten aldığı kimlik kartı ve bir miktar para çıktı.

Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren polis ekiplerinin yaptıkları araştırmada, Hasan Asal’ın aynı gün içinde değişik yerlerde 5 kişiyi daha bıçak zoruyla gasp ettiği ortaya çıktı.

Hasan Asal’ın 79 Sokak’ta Engin Balkan’ın 22 YTL’sini, 88 Sokak’ta Mahmut Melih Kıyıcı’nın Nokıa 6810 cep telefonunu, 170 Sokak’ta Tarık Büyük’ün 8310 marka cep telefonunu ve Nihat Güzel’in 46 YTL’sini gasp ettiği belirlendi. Mağdurlar tarafından teşhis edilen Hasan Asal adliyeye sevk edilirken, 121 Sokak’ta Songül Yılmaz isimli bayandan da para istediği, ancak Songül Yılmaz’ın çığlık atması üzerine paniğe kapılarak kaçtığı ortaya çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 14:58:14
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?