24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Bira deposunda soygun

İzmir'in Buca İlçesi'nde bir bira firmasının deposuna giren kimliği belirsiz şahıslar, çelik kasadaki 50 milyar lirayı alarak kaçtı.

Olay, Gediz semti 222 Sokak'taki bir bira firmasının Karabağlar Distribütörlüğü'nde önceki gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, deponun güvenlik görevlisi Yüksel Odabaş (45), büyük demir kapıyı zincir ve asma kilitle kilitleyerek yemek almak için dışarıya çıktı. Firmada muhasebecilik yapan Cumali Ataç (26) ise, faturaları ve hesapları kontrol etmek için güvenlik görevlisi tarafından kilitlenen deponun içindeki büroda kaldı. Güvenlik görevlisi gittikten sonra kapının kilidinin 4-5 kişilik bir grup tarafından zorla açılmaya çalışıldığını fark eden Ataç, bürodan çıkarak arşiv bölümüne saklandı.

Deponun kilidini kırarak içeri giren kimliği belirsiz şahıslar, çelik kasanın kilidini kırarak içindeki yaklaşık 50 milyar lirayı alıp kaçtı. Zanlılar kaçtıktan sonra Ataç, polisi arayarak durumu bildirdi. Güvenlik görevlisi Yüksel Odabaş ve muhasebeci Cumali Ataç, ifadeleri alınmak üzere Buca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Soygun haberini alır almaz işyerine gelen Karabağlar Distribütörlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özkul ise olayın şokundan uzun süre kurtulamadı.

Polise ifade veren muhasebeci Cumali Ataç, "Ben büroda bölgeden gelen faturaları, bilgisayardan kontrol ediyordum. Güvenlik görevlisi Yüksel Odabaş ise yemek almak için ayrılırken kapıları iyice kilitledi. Ancak kısa süre sonra kapının önünde sessiz bir şekilde kilidi açmaya zorlayan kişiler olduğunu fark edince ışıkları söndürüp saklandım. Çok korktum. İçeri giren 4 ya da 5 kişi olduklarını tahmin ettiğim bu kişiler hemen büroya yönelip çelik kasayı açtılar. Daha sonra paraları alıp oyalanmadan kaçıp gittiler. Eğer saklanmasaydım, şimdi beni öldürmüş olacaklardı. Gelenlerin yüzlerini karanlık olduğu için görme şansım olmadı. Zaten bakamadım da. Eğer benim içeride olduğumu öğrenselerdi beni kesinlikle öldüreceklerini biliyorum. Onlar gittikten sonra polise telefon ettim"
dedi.

Güvenlik görevlisi Yüksel Odabaş ise, "Benim hiçbir şeyden haberim yok. Ben yemek almaya gittim. Geldiğimde soygun gerçekleşmiş. Ne alanları, ne de olayın nasıl gerçekleştiğini biliyorum" diye konuştu. Olay yerinde geniş çaplı parmak izi incelemesi yaparak delil toplayan polis ekipleri, soyguncuların yakalanması için operasyon başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 11:37:38
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 13:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSMAİL AFŞAR IP: 195.87.39.xxx Tarih : 3.10.2005 14:40:15
daha neler görüp duyacağız acaba.