18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Faciayı komşuları önledi

İzmir'in Buca İlçesi'nde, bir binanın ardiye olarak kullanılan dairesinde çıkan yangın, itfaiye tarafından diğer katlara sıçramadan söndürülürken, minik bir kedi yavrusu da yanmaktan kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, yangın bugün saat 14.30 sıralarında Gediz Mahallesi 682/11 Sokak'taki Ali Rıza Akkoyunlu'ya ait 9 numaralı binanın ikinci katında çıktı. Altı dükkan, üst katları ise ev olarak yapılan binanın sahibi tarafından ardiye olarak kullanılan ikinci katındaki daireden dumanların yükseldiğini gören Akkoyunlu'nun komşuları, hem kendisine hem de itfaiyeye haber verdi. Hurda alüminyum malzeme ve eski mobilyaların bulunduğu dairedeki yangına ilk önce Ali Rıza Akkoyunlu ile çocukları müdahale ederken, olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri de söndürmek için çalışma başlattı. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yanan eşyaların arasında bulunan küçük ve siyah bir kedi yavrusu ise, itfaiye ekipleri tarafından bulunarak ölmekten kurtarıldı ve bina dışına çıkartıldı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, önemli bir maddi zararın meydana gelmediği bildirildi.

Yangın çıkan binanın sahibi Ali Rıza Akkoyunlu, "Binanın üst katındaki evimde televizyon izliyordum. Komşularım gelip ikinci kattan dumanların çıktığını, yangın olabileceğini bildirdi. İlk önce çocuklarımla birlikte söndürmeye çalıştık. Biz söndürmeye çalışırken itfaiye geldi" dedi.

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 17:03:49
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 16:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?