18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Vali gitti, yıkım başladı

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'nun araya girmesiyle ertelenen İzmir'in Buca İlçesi'ndeki yıkım, Vali Göksu'nun emekliye ayrılmasından sonra bugün gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'a ateş püsküren vatandaşlar, 13 senedir evlerinin her türlü vergisini ödediklerini, belediyenin yıkımı neden bu kadar zaman geçtikten sonra yaptığını anlamadıklarını söyledi.

Buca'nın İnönü Mahallesi'ndeki 672 Sok. ve 674/1 Sok.'ta, 9 eve yönelik gerçekleştirilen yıkım, sabah saatlerinde başladı. Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı operasyon sırasında evleri yıkılan vatandaşlar da yıkımı izlemekle yetindi. Bölgede oturan vatandaşlar, evlerini 12 - 13 sene önce yaptıklarını kaydederek, "Evlerimizi yaptığımız bu alan imara açık bir alan. Biz her zaman bu evlerin elektrik, su, çöp ve emlak vergisini aksatmadan ödedik. Bu bölgeyi yeşil alan olduğu için yıkıyorlarmış ama büyükşehir belediyesinde konut olarak gözüküyor. Biz hakkımızı istiyoruz" dedi.

Diğer taraftan, Buca Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, yıkımın 3 ay önce İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'nun talimatıyla okullar tatil olmadığı için durdurulduğu, o dönemde 1 evin yıkıldığı, okullar tatil olduğu için de geri kalan 9 evin yıkımının yapıldığı belirtildi. Ayrıca bölgenin yeşil alan ve belediye hizmet alanı olarak gözüktüğü ifade edildi. Yıkım sonrasında kaçak yaptıkları evleri yıkılan vatandaşlar, evlerinden geride kalanları taşımakla yetindi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 14:21:07
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 14:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?