3
Mayıs
2024
Cuma
ÇEŞME - İZMİR

Mehmet Akpınar


Çeşmeli hayırsever işadamı Mehmet Akpınar, Çeşme’ye 200 milyar değerinde bir ilköğretim okulu kazandıracak protokole imza attı.

İzmir Valiliği’nde yapılan protokolü imzalayan hayırsever işadamı Mehmet Akpınar, yaptığı bu işten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İzmir Valisi Alaaddin Yüksel ise, "İki şey varki onları yaptığım zaman günü dolu geçti sayarım. Bunlardan biri ağaç dikimi, diğeri de eğitime yapılan katkılardır. Bugün de hayırsever işadamı Mehmet Akpınar’ın eğitime yaptığı bu katkı beni oldukça mutlu etti" diye konuştu. Mehmet Akpınar’a teşekkür eden Vali Alaaddin Yüksel, İzmir’in eğitim yatırımlarını ve ihtiyaçlarını masaya yatırarak hayırsever iş adamlarını bağış yapmaya davet etti.

İzmir’de mevcut 15 bin derslikte 600 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Yüksel, İzmir’in bazı ilçelerinde derslik başına düşen öğrenci sayısının 50 - 60 civarında olduğunu ve 2005 yılında bu rakamı 30’un altına çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Devletin eğitim yatırımları için kendilerine ayırdığı ödenek ile ancak yılda 650 derslik yapabildiklerini anlatan Vali Yüksel, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde derslik sayısını 21 bin 500’e çıkarmayı düşünüyoruz. Bunun için 6 bin 500 derslik açığımız var. Bu noktada da hayırsever vatandaşlarımız devreye giriyor. Hayırsever vatandaşlarımızı eğitime katkı yapmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar