3
Mayıs
2024
Cuma
ÇEŞME - İZMİR

Nuriye Akmandağ


İzmirli hayırseverler, eğitimci Nuriye Akman ve Gönül Akdağ, Çeşme İlçesi’nin Ovacık Köyü’ne 4 derslikli bir okul ve Menemen İlçesi’ndeki Tevfik Fikret İlköğretim Okulu bahçesine 4 derslik yaptırmak üzere, Vali Yusuf Ziya Göksu’nun da katıldığı törenle protokol imzaladılar. Bugün imzalanan iki protokol ile 9 Nisan 2003 tarihinde İzmir Valiliği tarafından başlatılan ’Yap okulunu yaşat adını’ kampanyası kapsamında imzalanan protokol sayısının 39’a çıktığı bildirildi.

İzmir Valiliği’ndeki protokol törenine, Vali Göksu’nun yanı sıra hayırseverler Nuriye Akman, Gönül Akdağ (71) ile İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, milli eğitim yetkilileri ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi yöneticileri katıldı. Törende konuşan İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu hayırseverlere teşekkür ederek, "Bu iki hayırseverimiz, birikimlerini eğitime adamak ve harcamak gibi çok önemli bir işlevi yerine getirmişlerdir. Nuriye Akman, bir eğitimci olarak ülkemize çok önemli hizmetlerde bulundu ve şimdi hizmetlerini, birikimlerini harcamak suretiyle devam ettiriyor. Gönül Akdağ, daha önce kardeşi Sezai Akdağ ile birlikte Karşıyaka Örnekköy İlköğretim Okulu bahçesine anaokulu yaptırmıştı. Türkiye’nin en temel sorunu eğitim sorunudur. Bugün ne çekiyorsak, eğitimsizlikten çekiyoruz. Allah hayrınızı kabul buyursun. Bu imzalar, hep hayırlı imzalardır" şeklinde konuştu. Göksu’nun konuşmasının ardından, Nuriye Akman ve Gönül Akdağ, ayrı ayrı protokol imzaladı. Vali Göksu, protokol imzalayan her iki hayırsevere de teşekkür belgesi ve birer demet çiçek verdi.

İmzalanan protokoller ile emekli eğitimci Nuriye Akman’ın, Çeşme İlçesi’nin Ovacık Köyü’ndeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi’ne kayıtlı arsaya, 4 derslikli yeni bir ek bina yaptıracağı, bu okulun ’Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu’ adını alacağı, İl Özel İdaresi tarafından Gaziemir İlçesi’nde bağımsız olarak yaptırılmakta olan anaokuluna ise ’Çağdaş Yaşam-Öğretmen Nuriye Akman Ana okulu’ isminin verileceği bildirildi. Hayırsever Gönül Akdağ’ın ise, Menemen İlçesi’ndeki Tevfik Fikret İlköğretim Okulu bahçesine, 4 derslikten oluşan bir ek bina yaptıracağı belirtildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar