25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇİĞLİ - İZMİR

AKP'den sanat merkezlerine ziyaret

SANAT VA SANATIN EVRENSELİĞİ VURGULANDI

AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı çalışmalarına hızla devam ediyor. Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Funda Özçoban ve ilçe teşkilatı, ilçedeki sanat merkezlerini ziyarette bulundu.

Özçoban, Çiğli Özel Öz Efe Sanat Merkezi Müdürü Ayfer Öz Efe yi ve Yeni Sanat Merkezi Müdürü Meral Çelik i ziyaret ederek Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı. Sanat merkezi müdürleri, Özçoban'ın yapmış olduğu ziyaretten duydukları memnuniyetlerini ifade ederken; Sanat ve Sanatın evrenselliğinin altını çizdiler.

 AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Funda Özçoban ise 27 Mart 1962 yılından bu yana kutlanan 'Dünya Tiyatrolar Günü' nün önemine vurgu yaptı. Özçoban; "Yaratıcılığın zirveye ulaştığı sanat dallarından biri olan tiyatrolar, insanı iyiliğe ve aydınlık düşünceye yönlendirmektedir. Bu nedenle çocuklarımıza, gençlerimize tiyatroyu tanıtacak ve sevdirecek faaliyetlere ağırlık vermemiz gerekmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir'sözüyle sanatın yaşamımızdaki hayati rolünü en iyi şekilde ortaya koymuştur. Hükümetimiz, tüm sanat dalları gibi tiyatronun da toplumsal gelişmede en etkin biçimde yer alabilmesine özel bir önem vermektedir. Bu düşüncelerle, Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocularımızın, tüm tiyatro severlerin Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum"şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 11:33:01
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 18:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?