25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇİĞLİ - İZMİR

CHP kongresinde gerginlik

CHP'DE OLAYLI KONGRE

Olaylı kongreleriyle sık sık gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir teşkilatı, Çiğli ilçesinde de olaylı bir kongre yaptı. İki listeyle gidilen Çiğli seçimleri öncesinde salonda arbede yaşandı. CHP İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar, konuşması sırasında saldırıya uğradı. Ensari Bulut'un ölümünün ardından olaylı geçen belediye başkanlığı seçimlerinde Metin Solak'a destek verdikleri için partiden ihraç edilen Önder Özdemir, Muhlis Yıldırım ve Mesut Akın, konuşma yapan Hüseyin Mutlu

Akpınar ve Divan Başkanı Mehmet Ali Susam'ın üzerine yürüdü. Özdemir, divan masasına gelerek Susam'ın önündeki dolu su bardaklarına yumruk attı. Bunun üzerine salon karıştı. Susam ve Akpınar, çevik kuvvet ekipleri gelene kadar kürsüde mahsur kaldı.

Çiğli Elit Düğün Salonu'nda yapılan kongreye parti protokolü ilgi göstermedi. Kongreye, CHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Belediye Başkanı Metin Solak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, il eski başkanı Kemal Karataş ve partililer katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Çiğli'ye gelmek yerine Selçuk'taki ilçe kongresine gitmeyi tercih etti.

Kongrenin divan başkanlığını yapan Mehmet Ali Susam, Türkiye'nin değişime ihtiyacı olduğunu söyledi. İlk yapılacak genel seçimde, iktidara gelme hedefinde olduklarını ifade eden Susam, "Bu kongrelerden sonra tek işimiz var, işyerleri, evleri, tarlaları dolaşıp halka umudun CHP'de olduğunu anlatmaktır" dedi.

İl yönetimini temsilen İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar da kürsüye çıktı. 16 Ekim'de kongre sürecinin başlamasıyla bin 338 mahallede delege seçimi yaptıklarını, bu seçimlerde toplam 55 bin kişinin oy kullandığını anlatan Akpınar, "Bu seçimlerde 13 bin kişi aday oldu ve 7 bin 537 tane kongre delegesi seçtik" dedi. Akpınar'ın konuşmalarına tepki gösteren Önder Özdemir de, "Niye bizi partiden ihraç ettiniz o zaman" diyerek kürsüye yürüdü. Divan Başkanı Mehmet Ali Susam, Özdemir'e sakin olmasını

söyleyince, Özdemir de bu kez "Olmazsam ne olur" dedi. Susam da "Görürsün ne olacağını" deyince Özdemir de "Göster bakalım ne olacak" diyerek divanın üzerine yöneldi, masada bulunan su dolu bardakları kırdı. Bunun üzerine ortam gerildi. Özdemir'e destek veren bazı partililer arbede çıkararak, Akpınar ve Susam'ın üzerine yürüdü. Susam da salona çevik kuvvet ekiplerini çağırdı.

KÜRSÜDE YUHALANDI

Emniyet güçleri gelene kadar kürsüde mahsur kalan Akpınar, konuşmasına "3 fotoğraf veren herkes CHP'li olabilir. Ancak CHP'li olmak emek ister. Bu ülkede yıllarca, Osmanlı tarihinden başlayarak ihanet tohumları ekildi" diye konuşmasına devam etmek istedi. Sözleri yuhalanan Akpınar, "Ben burada üst yönetimi temsilen konuşuyorum" şeklinde tepki gösterdi.

Çiğli kongresinde, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun desteklediği eski ilçe başkanı Ali Rıza Koçer ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, eski ilçe başkanı Ayhan Güneş ve partiden ihraç edilen meclis üyelerinin desteklediği İsmail Arıcı arasında çekişme yaşanıyor.

CHP'DE OLAYLI KONGRE
CHP'DE OLAYLI KONGRE
CHP'DE OLAYLI KONGRE
CHP'DE OLAYLI KONGRE
CHP'DE OLAYLI KONGRE
CHP'DE OLAYLI KONGRE
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 17:13:05
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 23:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?