30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇİĞLİ - İZMİR

CHP'den kiralık katil savunması

Haklarında birbirlerini vurdurmak için adam tuttukları iddia edilen CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ile CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ortak basın açıklaması düzenledi. Basın mensuplarının karşısına kol kola gelen ikili, iddiaların CHP'nin Çiğli'deki başarısını düşürmek için düzenlenen bir komplo olduğunu savundu.


Haklarında ortaya atılan iddialara cevap olarak ortak bir basın açıklaması düzenleyen Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ile CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, birbirlerini vurduracaklarına ilişkin basında yer alan haberlere tepki gösterdi. Ortada herhangi bir suç unsuru ya da açılan yeni bir dava olmadığını belirten Çiğli Belediye Başkanı Bulut, üç yıl önce yaşanan bir olaydan ötürü devam eden duruşmayla ilgili savcının görüş almak için kendilerini adliyeye davet ettiğini belirtti. Kendisinin CHP Çiğli İlçe Başkanı Koçer ile çok yakın arkadaş ve dost olduğunu anlatan Bulut, şöyle konuştu: "Bu olay CHP'nin Çiğli'deki yükselişinin önüne geçmek için bize kurulan bir tuzaktır. Bu haber basına servis yapılmadan önce bize sorulsaydı böyle yanlış bir haber yayınlanmamış olurdu. Bizim dostluğumuz bakidir. Aynı zamanda kendisinin yeğeni de benim yeğenimle evlidir. Aramızda kesinlikle böyle bir olay yaşanmamıştır."


Başkan Bulut, Ali Rıza Koçer ile omuz omuza yıllarca CHP'de hizmet verdiklerini ve hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Biz de ne aşiret, ne kan davası ne de kin olur. Bizim ilk işimiz hukuka başvurmaktır. Cumhuriyet değerleriyle birleşmiş iki insan feodal bir yaklaşımda bulunmaz. CHP'nin başarısı ve açılan makastan rahatsız olanlar bu makası kapatmaya çalışıyorlar."


CHP Çiğli İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer ise savcılığa ifade vermediğini, savcının kendisine geçmiş konuyla ilgili cevaplanması gereken 11 soruluk metin verdiğini belirterek, "Adliyeye gittiğimi eşim bile bilmiyordu. Ben savcının yanından ayrıldım, bir saat sonra haberi basında gördüm. Bunu kim yaptı? Kim bunu organize ediyor? Bu iddiaları ispatlasınlar kendimi Konak Meydanı'nda asarım. Böyle şerefsizlik olur mu?" diye tepkisini dile getirdi.


Çiğli'de, CHP'nin alternatifi olmadığını ve bu nedenle karalama kampanyasıyla CHP'nin önünün kesilmeye çalışıldığını dile getiren Koçer, olayın bir komplo olduğunu bildiğini belirterek suçlunun ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Kendisine, partisine ve parti örgütüne asla leke sürdürmeyeceğini ifade eden Koçer, "Olayda bir kol var ve bu kol işi yönlendiriyor. İsmimize asla leke sürmedik, sürmek isteyenin alnını karışlarım" dedi.


Başkan Bulut ile CHP Çiğli eski ilçe Başkanı Koçer toplantı sonunda birbirlerine sarılarak basın mensuplarına poz verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan şahin IP: 78.177.215.xxx Tarih : 24.10.2008 23:05:31

böyle bişey yoktuda ensari bulut savcılığa çeteye üye olmak ve adam yaralamaya azmettirmek suçundan ne den ifade verdii ateş olmayan yerden duman çıkarmıı