19
Mayıs
2024
Pazar
ÇİĞLİ - İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde kadro operasyonu

Çiğli Belediyesi'nde, 28 Mart yerel seçimlerinin hemen öncesinde eski Başkan Tevfik Alyanak tarafından işe alınan 20 işçi ile görevlerinde ihmal işledikleri iddia edilen 4 yöneticiye işten el çektirildi. CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, "İşten çıkardığımız 20 işçi de partilim. Hizmetlerimizde parti ayrımı gözetmeyeceğiz. Çiğli halkını da aldatmayacağız" dedi.
Seçimlerin hemen sonrasında görevi eski Başkan Tevfik Alyanak'tan devralan, ancak yoğun çalışma temposu yüzünden geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süre hastanede tedavi gören Başkan Ensari Bulut, çalışmalarına başladı. Çiğli halkı ile iyi bir diyalog kurduklarını, bu diyalogu bozmak isteyen hiç kimseye fırsat vermeyeceklerini ifade eden Bulut, "Geçen 5 yıllık dönemde Çiğli'de belediyecilik adına halkın önüne önemli bir katkı konulmadığını görüyoruz. Bunu belediye başkanlığı koltuğuna oturduğumda daha iyi anladım. Herşeyden önce bizim kadro sorunumuz var. Bunu çözmeye çalışıyorum. Seçimlerden hemen önce gider ayak 20 işçi almışlar. Bunların çoğu benim partim olan CHP'li. Bu olay etik değil. Hemen neşteri vurduk. 20 işçinin işine son verdik. Kim ne derse desin, ben parti ayrımı gözetmeyeceğimi söylemiştim. Çiğli halkını da aldatmayacağım" diye konuştu.

"GÖREVİ İHMAL SUÇU"
Belediyenin gelir ve giderlerini belirlemeye çalıştıklarını, borçlar konusunda ise kesin rakamın belirlenmesi için tespit yaptırdıklarını kaydeden Başkan Bulut, şunları söyledi:
"Belediyede görevi ihmal suçu işleyen 4 yöneticiye de işten el çektirdik. Hergün bize 'Belediyeden şu kadar alacağım var' diye gelen birçok insan oluyor. Bunların hepsini geri çeviriyoruz. Çünkü belediyemizden alacağı olanlar kesinlikle bu alacaklarını mahkeme kanalıyla alacaktır. Bu arada işçilerimizin alacaklarını tespit ediyoruz. Ödemelerimizi yapabilirsek onlara yapacağız. Ayrıca İller Bankası'ndan paylarımız, borçlar nedeniyle kesilmiş durumda. Ama biz yine de hizmet yapmaya çalışacağız. İşçilerimiz daha ben talimat vermeden, Çiğli'yi temizlemeye, park ve bahçeleri yeşillendirmeye başladılar. Pırıl pırıl bir Çiğli düşünüyorum. Belediyenin önünü otopark olmaktan kurtaracağız. Metronun Çiğli'de yeraltından geçmesini istiyorduk. Ancak proje tamamlandığı için bu konuda elimizden birşey gelir mi bilemem. Gönül arzu eder ki Karşıyaka'da olduğu gibi yeraltına alınsın."
Başkan Bulut, ilk etap çalışmalarını tamamladıklarında, geniş katılımlı bir basın toplantısı ile Çiğli Belediyesi'nin durumunu kamuoyuna anlatacaklarını söyledi.
Öte yandan, işten el çektirilen 4 belediye yöneticisinin, Alyanak döneminde görev yapan gelirlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Zafer Nuri Görer, hesap işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Tülin Koç, Hesap İşleri Müdür Vekili Fuat Devseren ve İmar Müdür Vekili Mustafa Gördesli olduğu, Zafer Nuri Görer'e seçimlerden 4 gün önce başkan yardımcılığı kadrosu verildiği öğrenildi. Görer'in ayrıca Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmakta olduğu bildirildi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 16:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?