19
Mayıs
2024
Pazar
ÇİĞLİ - İZMİR

'Çiğli'de kalkınma hamlesi yapacağız'

AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Ömür Kabak, Sasalı'yı turizm cenneti yapacağını, bölge hastanesini de Çiğli'ye kazandıracağını belirterek, "Çiğli'de kalkınma hamlesi başlatacağız" dedi.


AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Ömür Kabak, Çiğli'nin doğal bahçesi konumundaki Sasalı beldesinde esnaf ve kıraathane ziyaretlerinde bulundu. Kendisine hediye edilen poşuyu boynuna takan Kabak Sasalı'nın bir turizm cenneti olabileceğini, bölgede hükümetin de desteği ile kurulacak bölge hastanesi konusunda bilgi verdi, hastanenin istihdama da katkı sağlayacağını söyledi.


Sasalı'nın çok önemli doğal alanlarını içinde barındıran bir bölge olmasına karşın belediyenin ilgisizliği nedeniyle bir turizm cennetine dönüşebilecekken bir atılım yapılmamasını eleştiren Ömür Kabak, "Beldeye giriş yapılan yollar ve sokakların kötü görüntüsü bu cennet köşeye yakışmıyor. Bir şehrin girişindeki manzara o kentin prestijini yansıtır. Çiğli de İzmir'e giriş yapılan üç kapıdan biridir. O nedenle Çiğli, dışarıdan gelenleri karşılayan bir ilçe olmasına rağmen İzmir'in en ihmal edilmiş yeridir. Bunun tek nedeni ilçemizin sahipsiz olmasıdır" dedi. Vatandaşlara Çiğli'de kurulacam bölge hastanesiyle ilgili bilgi veren Ömür Kabak "Çiğlili olarak yaptığımız girişimlerle İzmir'in kuzeyinde bir yerde yapılması planlanan eğitim hastanesinin ilçemizde olması için mücadele verdik. Bu mücadele sonunda ilçemize devletimiz tarafından kazandırılacak olan 400 yatak kapasiteli hastane hem sağlık açısından bölgemize çok önemli bir yatırım olacak hem de çok sayıda Çiğlili'ye istihdam alanı olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 12:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?