29
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİĞLİ - İZMİR

Çiğli'nin ağaç ve çiçek fabrikası

Çiğli Belediyesi'nin İstasyonaltı Mahallesi'nde bulunan fidanlığında 90 çeşit mevsimlik çiçek, çalı formu bitki, çok yıllık yer örtücü ile çeşitli ağaçların üretimi yapılıyor. Modern üretim teknikleriyle donatılmış 1000 metrekarelik serasında yağmurlama yöntemiyle çok çeşitli çiçek ve bitki tohumundan üretiliyor. 

Yetiştirilen başlıca bitkiler arasında ise mevsimlik çiçek, zakkum, limoni servi, kara servi, gül, zeytin, kauçuk ile şeflore bulunuyor. Ayrıca belediye fidanlığında bir yıl içinde 5 bin adet gül üretiliyor. Serada yetiştirilen çiçek, fidan ve yer örtücüler belediye ekipleri tarafından çeşitli park ve yeşil alanlara dikiliyor, burada büyük özenle yetiştiriliyor ve bakımları yapılıyor. Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, Çiğli'de kişi başına yeşil alanı 14 metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini bu nedenle ağaç ve bitki üretimine önem verdiklerini söyledi. İlçenin yeşil talebinin karşılaması için belediye fidanlığının ve serasının yenilendiğini ve alanın genişletildiğini belirten Başkan Bulut, “Seramızda büyük çapta üretim yapmaya başladık. Birçok bitkiyi tohumundan üretiyoruz. Yeşil bir Çiğli hedefimiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin sönmez IP: 78.177.141.xxx Tarih : 23.03.2008 18:39:18

sayın ensari bulut yaptığı hizmetleri konuşuyor bende basşkana sormak ıstiyorum dört yıldan beri balatçik mahleşine kaçsefer gelmiştir yirmı yil önçe sayın çakmurun yollara attığı betonlarla duruyor betonlar paran parça olmuş ınsanlar yürüyemıyor defalarça söylememize rağmen çiğli belediyesinden kimse tenezur edip bakmaya gelemedi sokaklar 8960 8961 8962 8963 8950 8953 8954 bunlara bağlı sokaklar sayın ensari bulut ben adayım diyor acaba tabiki rahatsız anliyoruz kendisine her zaman sayıp çiktik ama çiğlinin tüm muhtarlarına sorun bir tek muhtar fen işler müdüründen memnun değil suap tatlı ısmail arıciyamı veya mikail polatamı güvenerek sayın başkan ben adayım diyor bunlarlara güveniyorsa bu kişileri halka sorsun öyle aday olsun