24
Mayıs
2024
Cuma
ÇİĞLİ - İZMİR

Dışı su deposu içi baz istasyonu

DIŞI SU DEPOSU İÇİ BAZ İSTASYONU

Çağın hastalığı olan kansere birinci derecede yol açan baz istasyonları, insan sağlığını tehdit etmesine rağmen farklı görünümleri ile kurulmaya devam ediyor. İzmir Çiğli'de kaçak bina olmasına rağmen elektrik tesisatı çekiliyor denilerek su deposu görünümünde baz istasyonu kurdular. Aynı mahallede bir başka baz istasyonundan kanser hastası olan bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İzmir'in Çiğli ilçesi İstasyonaltı Mahallesi 1850 sokağı sakinleri, mahallelerine kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. İddialara göre, su deposu şeklinde baz istasyonunun bir hafta içinde tepki almamak adına gece yapılan çalışmalarla kaçak binaya kurulduğunu ifade eden vatandaşlar sağlıklarının para uğruna tehdit edildiğini söyledi.

İddialara göre, 2004 yılında yapımı tamamlanan üç katlı binanın son katı ve çatı katının kaçak olduğunu belirten vatandaşlar, ilgili firmanın ekiplerinin gece gelerek baz istasyonu kaçak olan çatı katına dikkat çekmemek amaçlı su deposu şeklinde yaptıklarını açıkladı. Çiğli Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Mustafa Akar da mahalleli olarak kendi aralarında baz istasyonunun kaldırılması için imza topladıklarını belirterek, "Biz mahalle sakinleri olarak yaklaşık 18 sayfalık imza toplayarak

belediyeye sunduk. Ancak, henüz bir çözüm üretilmiş değil. Sağlığımızın bir hiç uğruna kaybolmasına göz yumamayız. Bu mahallede yaşayan herkes birbirine çok saygılı insanlardır. Bir aksilik olmadan bir an önce baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

İstasyonaltı Mahallesi Muhtarı Mihriban Sertçelik Bahçıvan da "baz istasyonunun kurulacak bilgisi bizlere Pazartesi günü ulaştı. Ertesi gün gerekli mercilere ulaşarak bina sahibinin konu hakkında izni olduğunu öğrendik" diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Mihriban Sertçelik Bahçıvan, 2009 yılında mahallelerinde bulunan bir başka baz istasyonu yüzünden bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayarak şunları söyledi: "Geçen yıl bir evladımızı kanser hastalığı yüzünden ve kurulan baz istasyonu yüzünden kaybettik. Bir başka evladımızı kaybetmek istemiyoruz."

Aynı binada oturan Hakan Gündoğdu isimli vatandaş ise; "Binamızdan baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz. Üç yaşında çocuğum var. Baz istasyonu kurulduktan sonra eşim ve çocuğum sabahları baş dönmesi ile uyanıyor. Bir an önce baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz" dedi. Bu sırada kendi aralarında tartışan mahalleli ve mülk sahibi Hasan Daşkaya'nın kız kardeşi olduğu belirtilen Sevim isimli bir bayana tepki gösteren vatandaşlar binaya zorla girmek istedi.

Bina sahibi olan Hasan Daşkaya verdiği bilgiler doğrultusunda binanın son iki katının kaçak olduğunu kabul ederek şunları söyledi: "Binamız kaçak ancak kaçak olmasına rağmen elektriğimiz ve suyumuz yasal olarak bağlı durumda. Baz istasyonu konusunda ilgili firma benimle görüştü ben de çatı katını firmaya kiraya verdim. Ayrıca firma yetkilileri gerekli tüm yasal işlemler konusunda her şeyi halledeceklerini kendileri söyledi. Şimdi belediyeden verilmesi beklenen izin raporunu bekliyoruz. Su deposunda

yapılmasının amacı tepki çekmemek adınadır."

DIŞI SU DEPOSU İÇİ BAZ İSTASYONU
DIŞI SU DEPOSU İÇİ BAZ İSTASYONU
DIŞI SU DEPOSU İÇİ BAZ İSTASYONU
DIŞI SU DEPOSU İÇİ BAZ İSTASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 16:49:03
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 18:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?