19
Mayıs
2024
Pazar
ÇİĞLİ - İZMİR

Harmandalı’ya 4 şeritli yol

HARMANDALI’YA “4 ŞERİTLİ” YOL

Çiğli Harmandalı’nın ana güzergahlarını düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Caddesi’ni 4 şeride çıkartarak genişletti; toplu konutların yoğun olduğu bölgeye de yeni bir yol açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki cadde, bulvar, yol düzenlemelerini hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Çiğli Harmandalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar ile bölgedeki ana ulaşım güzergahları elden geçirildi. Mimar Sinan Caddesi’nde 1 kilometrelik bir güzergahta yapılan düzenlemeyle mevcut yol 2 şeritten 4 şeride çıkartılarak genişletildi, orta refüjler oluşturularak bölünmüş yol haline getirildi. Mevcut kaldırımlar yenilenirken, kaldırım olmayan bölümlerde kaldırım oluşturuldu ve komple asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Harmandalı’da toplu konutların yoğun olarak bulunduğu 9605 Sokak’ta açılan yeni yol ile mahalle alternatif bir ulaşım yolu kazanmış oldu.

Harmandalı’da oturan vatandaşları memnun eden çalışmalar kapsamında 2009 yılı sonların da da Yörük Ali Caddesi ile Nazmi Kaya Caddesi’nde yol düzenleme ve asfaltlama çalışmaları yapılmıştı. Bu dört yatırımın maliyeti 875 bin 800 TL olarak gerçekleşti.

HARMANDALI’YA “4 ŞERİTLİ” YOL
HARMANDALI’YA “4 ŞERİTLİ” YOL
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 14:59:05
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 15:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?