20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİĞLİ - İZMİR

İzmir: Genç kartallar brövelerini taktı...

Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın yanı sıra 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Volkan Tiryakiler, emekli komutanlar ile diğer askeri ve mülki erkan katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Volkan Tiryakiler'in konuşmasının ardından, Hava Pilot Teğmen Emrah Köksal bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından 1,5 yıl süren uçuş eğitimlerini bitiren 2002-B devresi 30 pilot teğmene diploma ve bröveleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve diğer komutanlar tarafından takıldı.
Hava Kuvvetleri Komutanı H. İbrahim Fırtına, törende yaptığı konuşmada, Türk Hava Kuvvetleri'nin milletinden aldığı güçle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyerek şu ifadelerde bulundu:
"Hava Kuvvetleri, ülkelerin silahlı kuvvetlerinin çok önemli bir bileşenidir. Ülkemizin coğrafi yeri ve rolü itibari ile hava kuvvetlerini daha güçlü kılmaya yönlendirmektedir. Bu nedenle havacılık ve uzay alanında bilimsel tabanlı bilgi ışığında hava gücünü yapılandırmak hayati bir olaydır. Hava ve uzay kontrolüne, ilk ve son taarruzda kesin vuruş ve tahrip etme kuvvetine sahip olmayı zorunlu kılmaktadır. Hava kuvvetlerinin hareket kabiliyetinin artırılması çalışması sürdürülmektedir. Genç teğmenler, gördüklerinizden ve yaşadıklarınızdan ders çıkarmasını bilmelisiniz. Türk gençliği, kazanmak için sulh zamanında yarışmak, harp zamanında çarpışmak şarttır. Bu ülkeyi en yüksekten korumaya istekli olanları bu çatı altına davet ediyoruz."
Konuşmaların ardından geçit töreni gerçekleştirilirken, uçaklar tören alanı üzerinden geçerek komutanları selamladı. Daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, diğer komutanlar ve yeni mezun genç pilotlar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonrası genç teğmenler, aileleri ile sevinç yumağı oluşturdu.
iha-izmir
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 14:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?