22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİĞLİ - İZMİR

İzmir'e 600 yeni otobüs

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 2008 yılı bütçesinde, kent toplu ulaşımının standartını yükseltmek için 320 milyon 632 bin YTL'lik mal ve hizmet alımı için pay ayırdı. Bu pay içinden 190 milyon YTL'lik bölümünün kent ulaşımına taze kan olacak 600 araç alımı için kullanılması planlanıyor. Bunların yanında, 2008 yılı programında akıllı durak sistemi ve zaman tarifeli elektronik ücret toplama sistemine geçiş ile yeni aktarma istasyonları kurulması da yer alıyor. 

Kent içi toplu ulaşımda hizmet kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 2008 yılı için hazırladığı performans programı ve bütçesinde araç alımlarına büyük pay ayırdı. Kent ulaşımını daha konforlu hale getirecek olan 600 otobüsten 140'ının ihalesi 2007 yılında gerçekleştirildi. Otobüsler partiler halinde teslim alınarak hizmete konulacak. 200 adet solo, 100 adet körüklü otobüs ile Midibüslerin alınması için ise 2008 yılı başlarında ihale yapılması planlandı. 

Bütçede, "Aktarmalı Ulaşım Sistemi"nin geliştirilmesi amacıyla zaman aktarmalı ücret toplama sistemine geçiş için 300 bin YTL, yine akıllı durak sistemi için de 300 bin YTL ödenek ayrıldı. GPRS sistemi ile filoda çalışan araçların uydu sistemi ve bilgisayar bağlantısı ile takibi yapılabilecek. Yine zaman tarifeli elektronik ücret toplama sistemi ile vatandaşlar 60 dakika içinde aktarmalı olarak istedikleri yere ulaşma olanağına kavuşacak. 

Yeni garaj ve tesis yapımı da ESHOT bütçesinin ana kalemleri arasında yerini aldı. Kentsel gelişmeye paralel olarak ulaşım ağının da genişleyeceği bölgelere yeni garajlar, aktarma istasyonları, atölye ve personel dinlenme tesisleri yapmak için ilk etapta Cennetçeşme ve Çiğli bütçede yer aldı. Yeni ve mevcutta bulunan tesislere yangın ve kameralı güvenlik sistemi kurulması için de bütçeden 400 bin YTL'lik pay ayrıldı. 

Yeni aktarma istasyonlarının oluşturulması, hatlarda ve duraklarda düzenleme çalışması yapılması, ESHOT'a özgü durakların oluşturulması, kalite yönetim sisteminin kurulması- eğitim ve anket- süreç analizi-iş değerlendirme çalışmalarının yapılması, çalışanların kurum içi ve kurum dışı eğitimlerine ağırlık verilerek nitelikli personelin artırılması, ambarda depolanan yedek parça ve malzemeler için barkod sisteminin kurulması, atölyelerde otomasyona geçilmesi de ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılı hedefleri arasında bulunuyor. 

ÇOK KONFOR AZ ÜCRET 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdikleri yatırımlar ve getirecekleri yeni sistem ile kent içi toplu ulaşımında büyük rahatlık sağlayacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu:"Bir yandan metro ve hafif raylı sistem çalışmalarımız sürerken, diğer yandan da otobüs ile ulaşımda da vatandaşlarımıza önemli rahatlık sağlayacak yeni alımları gerçekleştiriyoruz. Aktarmalı sistemi de yaygınlaştıracağız. Böylece, belli zaman diliminde otobüs-vapur-metro ulaşım hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarımız daha az ücret ödeyerek toplu ulaşım hizmeti almış olacak. Yeni alacağımız otobüsler ile filomuzun yaş ortalamasını daha aşağı çekeceğiz, aynı zamanda klimalı otobüs sayımız da artmış olacak.Yeni bağlanan ilçe ve beldelerimize yönelik toplu ulaşım hizmetini de yaygınlaştırmış olacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 11:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?