25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇİĞLİ - İZMİR

Kaza kurbanı baba oğul toprağa verildi

İZMİR'DE KAZANIN ARDINDAN

İzmir'in Çiğli ilçesi Anadolu Caddesi'nde, otomobilin otobüs durağına çarpmasıyla hayatlarını kaybeden baba oğul bugün toprağa verildi.

Karşıyaka istikametinden Menemen yönüne giden Anıl E. (23) yönetimindeki 35 MAE 04 plakalı araç aşırı hız sonucu kontrolden çıktı.

 Yolda savrularak takla atan araç önce çöp konteynerine ardından 144 numaralı Evka2 - Gümrük seferini yapan 35 SF 092 plakalı belediye otobüsünün kalkacağı sırada hızlı bir şekilde yolcuların bulunduğu durağa girdi. Kazanın ardından ortalık savaş alanına dönerken çevredeki vatandaşlar durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

Durakta oğluyla birlikte otobüs bekleyen baba Yavuz Turanlı olay yerinde ölürken oğul Murat Turanlı (31) da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazada ayrıca, sürücü Anıl E. (23), araçta bulunan Engin İşler (37) ile durakta bekleyen Yener Ediz (22), Mehmet Güleryüz (32), Eyüp Gençdal (32) Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Seyhun Can (37) da Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

YARIŞ YAPIYORLARDI İDDİASI

Kazada ölen Yavuz Turanlı ile Murat Turanlı'nın cenaze namazı Güzeltepe Camii'nde kılındı. Cenaze töreninde konuşan Murat Turanlı'nın dayısı Çetin Yanar gençlerin yarış yaptıkları için kazaya sebebiyet verdiklerini iddia ederek; "Biz olaydan sonra duyduk ve hastaneye gittik. Sabaha kadar bekleyişimiz devam etti ama ne yazık ki iki canı kaybettik. Yollar yarış pisti değil, en ağır cezayı almalarını istiyoruz" dedi.

Dayı Çetin Yanar, ayrıca Murat Turanlı'nın annesinin kocası ve oğlunun öldüğünü cenazeden önce öğrendiğini söyledi.

İki aracın arasından hızla geçmek isterken direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağına dalan sürücü Anıl E. ile Engin İşler ve Mehmet Güleryüz'ün hayati tehlikeleri bulunduğu öğrenildi.

İZMİR'DE KAZANIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:39:05
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 21:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuri yıldırım IP: 88.241.51.xxx Tarih : 25.03.2010 09:03:51

Devlet ve yerel yönetim trafik konusunda kontrolü ve denetim mekanızmasını kararlı biçimde devreye sokmadıkça yollarımız tehlikeden asla kurtulamaz..Trafik işaretlerini hiçe sayan kanunları kendi mantığıyla uygulayan sürücülere kalıcı ve caydırıcı cezalar verilmedikçe hepimizin can güvenliği tehlikede.