26
Mayıs
2024
Pazar
ÇİĞLİ - İZMİR

Kent Ekmek gün sayıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte ekmek fiyatlarının dengelenmesi ve kalitesinin artırılması amacıyla Çiğli’de kurulan fabrikayı gezdi.

Türkiye’nin en modern ekmek fabrikalarından biri olduğu bildirilen tesisin tüm bölümlerini dikkatle inceleyen ve görevlilerden bilgi alan Kocaoğlu, şöyle dedi:
“Yüksek teknolojiyle el değmeden ve katkı maddesi kullanılmadan üretim yapılacak. Deneme üretimi başarıyla tamamlandı. Bu tesis, fırıncılarımızla rekabet için kurulmadı. Amacımız; ekmeğin zaten yüksek olan fiyatını makul seviyeye çekmek, piyasada aşırı katkı maddesi içeren ekmeğe karşı, kaliteli ve sağlıklı alternatif sunarak rekabeti bu yönde geliştirmek. Kimse başka maksat aramasın. Ülkemiz ve insanımız zor dönemden geçiyor. Ekonomik krizle birlikte işsizlik ve yoksulluk had safhaya ulaştı. Bu zor günlerde işsizlerimizle, yoksullarımızla dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Bu tesisi kurma amacımız da budur.”

Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası’ndaki üretimin, spekülasyonlara neden olmaması için seçim sonrasına ertelendiği bildirildi
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar kara IP: 78.177.186.xxx Tarih : 17.04.2009 21:44:44

oncelıkle ıyı yayımlar dılıyorum.ben 23 yasında acıkogretım ogrencısıyım benm bır dayım var ve fırıncı ve meslegınde ustadır.onu ısın basına gecırmenızı rıca edıyorum lutfen bu sesıme kulak verın.maillerınızı beklıyorum yardımcı olursanız sevınırım.