26
Mayıs
2024
Pazar
ÇİĞLİ - İZMİR

Mezbelelik yeşillendi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli'de 18 bin 250 metrekarelik alanı düzenleyerek, yoğun yapılaşmadan boğulan semte yeşil bir nefes aldırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu konut alanlarının yoğun olarak bulunduğu Çiğli Kipa bölgesinde, mezbelelikten kurtardığı alanda mahalle sakinlerinin nefes alacağı bir rekreasyon alanı oluşturdu. Yaşadıkları çevrede binaların arasında yeşil dokunun olmamasından ve çocukların oyun oynayacak alan bulamamasından şikayetçi olan vatandaşların sesine kulak veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Müdürlüğü, harekete geçti. 18 bin 250 metrekarelik alanı çirkin görüntüden kurtarmak için önce detaylı bir temizlik yapan ekipler, otlar ve atıklardan arındırdıkları söz konusu alanda daha sonra bitkilendirme yaptı.

Bitkilendirme çalışması kapsamında alana, 621 adet ağaç ile 592 adet çalı dikildi. Menekşe ve aslanağzı çeşitlerinde 11 bin 280 adet mevsimlik çiçek de dikilen alana mesem, gazanya, ve katırtırnağı türlerinde 64 bin adet de yer örtücü serildi. Ekipler ayrıca, mahalle sakinlerinin isteği üzerine çocukların rahatça oyun oynamaları için de alana iki adet çocuk oyun gurubu yerleştirdiler.

Kentin çok sayıda noktasında yer alan ve büyük ilgi gören kondisyon setlerinden birinin de rekreasyon alanına yerleştirilmesiyle düzenleme tamamlanmış oldu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 15:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özcan Aydın IP: 81.215.87.xxx Tarih : 18.03.2009 15:02:28

yapılan çalışmalar güzel olmuş izmirin sanayi ilçesi olan çiğlinin yeşil alan ve park konusunda ihmal edilen istasyon altı mahallesini böyle bir alanın yapılması güzel olmuştur ancak kirli dere hala akmakta kipanın arkası pislik içindedir. Parkın arkasında bulunan sanayi sitesinde faaliyet gösteren işletmelerden bazıları atık sularını dereye ve dolayısıyla denize boşaltmaktadır. Bu konuda çevre bakanlığı ekipleri olayı görmezden gelmektedir dereninde düzenlemesi yapımalıdır ve üzeri kapatılmalıdır yoksa kipa ve kent hastshanesi dahil bu kokudan etkilenecektir. istasyon altına daha fazla yapı yapılmamalı yeşil alan ve park planlamaları belediye tarafından yapılarak bir an önce ihmalkarlık giderilmelidir.