27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİĞLİ - İZMİR

Sasalı yeşil cenneti oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sasalı'da Kültürpark'ın 6 katı büyüklüğündeki bir bölgede oluşturulan Kent Ormanı ve Piknik Alanı'nın açılışını vatandaşlarla birlikte yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli Sasalı'da bin 800 dönüm alan üzerine kurulan Kent Ormanı ve Piknik Alanı'nın açılışını yaptı.

Kültürpark'ın 6 katı büyüklüğündeki ve İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın devamı niteliğindeki piknik alanının açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Çiğli Belediyesi eski Başkanı Tevfik Alyanak, eski belde başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kent Ormanı ve Piknik Alanı'na yeşil dokuyu zenginleştirmek amacıyla mevcut ağaçların yanı sıra 97 bin ağaç daha dikildiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin kuzey kesiminin bugüne kadar daha çok konut alanı olarak geliştiğini ancak Kent Ormanı, Piknik Alanı ve Doğal Yaşam Parkı ile buranın yeşil bir cennete dönüştüğünü söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Kent Ormanı ve Piknik Alanı içinde 10 kilometre ulaşım yolu, 8 kilometre yürüyüş yolu, 3 basketbol sahası, 3 voleybol sahası, 3 çocuk oyun parkı oluşturduk. Şu anda 200 olan piknik masalarımızın sayısını 500'e tamamlayacağız. Tuzlu suya dayanıklı ve toprağın yapısına uygun ağaçlar dikmeye devam edeceğiz. Burayı İzmir ve Ege'nin cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hizmete aldıkları bu alanları İzmirliler'e emanet ederek, "Tüm hemşehrilerimiz buralara sahip çıkar ve korurlarsa, bizler de Belediye olarak yenilerini yapma imkanı buluyoruz. Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur diye bir söz var. Önemli olan bu mekanların sürdürülebilir olması ve korunmasıdır" dedi.

Bugüne kadar kentin kuzey kesiminde yer alan Menemen, Çiğli aksının sadece konut politikaları ile geliştiğine işaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bölgede Kuş Cenneti bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi kapsamında arıtma tesisi kurmak için bu bölgede 7 bin dönüm alanı tahsis etti ya da aldı. Sonra kurulacak arıtma sisteminden vazgeçildi. Kentin kuzeyi metropol alanın üçte birinden fazlasının yaşadığı bir bölge. Vatandaşların günübirlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek alanlar yaratmak için yola çıktık. Kuş Cenneti için yapacak zaten bir şey yoktu. Çünkü orası doğal bir yaşam alanı. Biz de bu bölgeye doğal yaşam parkını kurduk. Buranın ağaçlandırmasında eski belediye başkanlarından Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur ve merhum belediye başkanı Ahmet Piriştina'nın katkıları var. Bizim dönemimizde de ağaçlandırma çalışmaları aralıksız olarak sürüyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 23:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin aka IP: 88.240.186.xxx Tarih : 11.09.2010 00:47:58

piknik alanında mangal yakılıyormuu ?