19
Mayıs
2024
Pazar
ÇİĞLİ - İZMİR

Valilik'ten 'Sarı saç' soruşturması

İzmir Valiliği Büyük Çiğli Lisesi öğrencisi Merve Damla Kulmaç'ın sarışın olduğunu kanıtlayamadığı gereçkesiyle üç okul birden değiştirmek zorunda kaldığı idialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, daha önce öğrencisi olduğu Adnan Saygun Lisesi ve 75. Yıl Meslek Lisesi idareci ve öğretmenleri tarafından saçlarını boyattığı gerekçesiyle derslere alınmadığı ve bu nedenle de öğrencinin sınıfta kaldığına ilişkin haberler üzerine, Valilikçe soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan ilk değerlendirmelere göre, adı geçen öğrencinin hakkında herhangi bir disiplin işlemi yapılmadığı, öğrenimini engelleyecek bir durumun olmadığı ve okul değişikliklerinin velisi olan babasının isteği üzerine gerçekleştirildiği, Merve Damla Kulmaç'ın eğitim-öğretimini sürdürmesi konusunda herhangi bir engelleme olmadığı gibi, öğrencinin derslere devam ettiği bilgisinin alındığı belirtildi.

Adı geçen öğrencinin, 75. Yıl Meslek Lisesi'nde öğretmenleri tarafından "saçını sarıya boyattığ" gerekçesiyle azarlandığı ve derslerden çıkarıldığı, baskılara dayanamadığı gerekçesiyle ikinci dönem Adnan Saygun Lisesi'ne kaydının yaptırıldığı, ancak aynı sorunlarla karşılaştığı için derslere giremediği ve sınıfta kaldığı, son olarak da Büyük Çiğli Lisesi'ne kaydının yapıldığı ve sorunun ikinci sınıfta da devam etmesi üzerine, Merve Damla Kumlaç'ın saçlarının "doğal sarışın" olduğuna ilişkin Ege Üniversitesi Dermatoloji Bölümü'nden alındığı ifade edilen raporun okul yönetimi tarafından kabul edilmediğine ilişkin iddiaların araştırılması için de Valilik oluru ile iki müfettişin görevlendirilerek inceleme başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca konu ile ilgili olarak görevlendirilen müfettişlerin yapacakları inceleme sonuçlandığında kamuoyuna bilgi verileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 14:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
batuhan yılmaz IP: 81.214.93.xxx Tarih : 21.04.2009 11:19:42

türkiye burası ,herşey olur kızın hayatıyla oynuyo öğretmen bozuntuları