20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİĞLİ - İZMİR

Yeni yuvasına zor taşındı

İzmir Hayvanat Bahçesi'ndeki Efe isimli 5 metrelik zürafa, Çiğli İlçesi Sasalı Beldesi'ndeki Doğal Yaşam Parkı'na taşınması sırasında görevlilere zor anlar yaşattı. Uzun boynunu kendisi için hazırlanan özel konteynerden çıkararak çevrede olup bitenleri izlemeye çalışan Efe, saatler süren uğraşlar sonunda yeni yuvasına taşınabildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sasalı'da yaptırılan Doğal Yaşam Parkı önümüzdeki günlerde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. İzmirliler, 120 türden 1500 hayvanın doğal ortamlarda özgürce yaşayacağı, 3 bin ağaç ve 250 bitki türüyle 425 bin metrekarelik bir alana yayılan parkı gezerken, Avrupa'nın en güzel tesislerinden birinde, kendilerini doğal yaşamın içinde hissedecekler.


Kentin simgelerinden biri haline gelecek gibi görünen İzmir Doğal Yaşam Parkı kurulurken, yüzlerce görevli gece gündüz demeden, yorucu ve stresli bir çalışma süreci yaşıyor. İşin en zorlu kısmını ise hayvanların herhangi bir sorunla karşılaşılmadan taşınması oluşturuyor. Asya filleri Begümcan ve Winner, yırtıcı aslanlar, kaplanlar, pumalar, devekuşları, maymunlar derken, sıra 5 metrelik boyuyla dikkatleri çeken zürafa Efe'ye geldi. Haftalardır taşınma işlemi için hazırlanan konteynere girmesi beklenen Efe, sonunda ikna edilebildi.

Efe'nin sunulan yiyecekler karşısında inadı kırıldı, konteynere girmesi sağlandı ama onu taşıyacak görevlilerin zorlukları bununla bitmedi. Taşınma sırasında konteynerin üzerini örtecek çatı sisteminin montajı, Efe'nin meraklı tavırları yüzünden saatler sürdü. Boynunu dışarı uzatarak meraklı bakışlarla çevresinde olup biteni izleyen ve örtünün kapatılmasını sürekli olarak engelleyen Efe, görevlileri bir hayli yordu. Efe'nin yeni yuvasına sağ salim taşınabilmesi için son derece yavaş ve güvenlik tedbirlerini elden bırakmadan hareket eden hayvanat bahçesi görevlileri, uzun süren çabalar sonunda, dev cüsseli zürafanın bulunduğu konteyneri vinçle kaldırarak TIR'a yüklemeyi başardı.


İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı getirilen Efe, burada yine zorlukla da olsa koyteynerden indirilerek kapalı barınağa alındı. Birkaç günlük uyum sürecinin ardından 18 bin metrekarelik Afrika savanına salınacak olan Efe, kısa süre sonra suaygırları, zebralar, devekuşları ve İsrail'den getirilecek 2 dişi zürafa ile birlikte özgürlüğün tadını çıkaracak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 15:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?