27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİĞLİ - İZMİR

Zabıtadan gıda denetimi

Çiğli Belediye zabıta ekipleri halkın hijyen şartlarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketmesi amacıyla, gıda üretimi ve satışı yapan işyerleri sık sık denetleniyor.

 Lokanta, restoran, okul kantini, yemek üretim yerleri, kıraathaneler ile çay ocakları, ruhsat ve sağlık karneleri ile genel temizlik açısından denetlenirken, son bir haftada toplam 59 işyerine işlem yapıldı. 37 işyerine sağlık karnesi ve genel temizlikten ceza tutanağı düzenlenirken, 22 işyerine ise ruhsatsızlıktan ihtar verildi.

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, hizmet odaklı belediyecilik anlayışları gereği önce insan dediklerini belirterek, halkın hijyen şartlarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketmelerini sağladıklarını söyledi.

“Hem halkın hem de esnafımızın yanındayız” diyen Başkan Bulut, şöyle konuştu: “Halkımız da esnafımız da duyarlı. Sağlıklı gıda tüketmelerini sağlıyoruz. Esnafımızın büyük bir bölümü sağlık ve hijyen açısından gerekli şartları sağlamış durumda. Ancak bazı işyerleri genel temizlik açısından yetersiz ve bu işyerlerinin evrak eksiklikleri bulunuyor. Bunlara ceza ve ihtar tutanağı düzenlendi. İnanıyorum ki bu işyerleri en kısa zamanda eksiklerini tamamlayacak ve gerekli koşulları sağlayacaklardır”

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 10:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?