22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİĞLİ - İZMİR

Zafer Bayramı'nda Barış Festivali

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda başlayan 1. Çiğli Zafer ve Barış Festivali, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e benzetilen bir tiyatro sanatçısının da katıldığı yürüyüş korteji ile devam etti.

Çiğli Belediyesi önünde başlayan korteje, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, Ege-Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan ile Mustafa Kemal Atatürk'e benzetilen tiyatro sanatçısı ve vatandaşlar katıldı. Kendilerini izleyen ve alkışlayan Çiğlilere karanfil dağıtan kortej yürüyüşçüleri beraberlerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle birlikte konser alanına kadar yürüdü.

Burada bir açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Bulut, "30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli olaylardan birisidir. 30 Ağustos'u resmi protokol dışında ilk kutlayan belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Festivalimizde edebiyat, kültür ve sanat alanında çalışmalar yapacağız. Sanatçılarımızla halkımızın el ele tutuşmasını sağlayacağız. Mesela ünlü sanatçı Uğur Yücel, Çiğlililerle yaklaşık 500 kişinin katıldığı 3.5 saat süren bir sohbet gerçekleştirdi. Festivalimizin, panayır şeklinde değil de topluma bir şeyler vermesini istiyoruz. Yürüyüşümüze Atatürk'e benzetilen tiyatro sanatçımızı da koyduk; çünkü Atatürk, sanata ve sanatçıya çok büyük değer veriyordu. Atatürk'ün yanında yürümek de gerçekten çok güzel bir duygu. Çiğli'yi, İzmir'e ve Türkiye'ye ses verebilen uluslararası alanda kendisine yön verebilen bir ilçe yapmak istiyoruz. Bunun için Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela'yı Atatürk Barış Ödülü'nü vermek için resme davet ettik. Resmi yazışmalarımızda da bu vardı. Ancak sağlık nedenleri ve programlarının yoğunluğu nedeniyle katılamayacağını, ileriki yıllarda katılabileceğini söyledi. Bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise, Çiğli'nin İzmir'in arka bahçesi olarak kalmasına müsaade etmeyeceklerini, bunun için 2 projeleri olduğunu en kısa zamanda gerçekleştireceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 07:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?