16
Haziran
2024
Pazar
ÇİĞLİ - ÇİĞLİ - İZMİR
Köy Sayfaları

Ensari Bulut

1956 yılında Diyarbakır doğdu. İlköğrenimini İzmir'de, orta öğrenimini ise Kırşehir ve Çanakkale Öğretmen Okulu'nda yatılı okuyarak tamamladı. 1975/76 döneminde Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümü'nden mezun oldu. Ardından çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı.

Öğrencilik ve meslek hayatı boyunca, öğrenci temsilciliği, demokratik derneklerde yöneticilikler yaptı. Siyasetle bu dönemde tanıştı. 12 Eylül ihtilalinin ardından öğretmenlikten ayrıldı. Ardından demokratik köylü hareketi olan 'Köy Koop İzmir Birliği'nin çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptı. Bu yapı içinde Macaristan ve Avusturya'da ihracat organizasyoncusu olarak görev aldı. 1990'dan sonra kendi şirketini kurdu. Belediye başkanı seçilince şirketini devretti.

1984 yılında SODEP'e girdi ve gençlik komisyonlarının ilk kurucu üyelerinden birisi oldu. SHP'nin ve CHP'nin çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. 2004 yılı yerel seçimlerinde Çiğli ilçesinden belediye başkanı seçildi. 2009 Mart ayında yapılan yerel seçimlerinde de güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

İzmir'de çeşitli sivil toplum örgütleri ve BİLSES (Bilimsel Eğitim Vakfı)'nın kurucu üyesi olan Ensari Bulut evlidir.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar