19
Nisan
2024
Cuma
DİKİLİ - İZMİR

Antik kent, gün ışığına çıkacak

Münih Üniversitesi’nden gelen uzmanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Dikili’deki Aterneus Antik Kenti’nde yüzey araştırması yaptı. Bölgenin, arkeolojik açıdan çok zengin olduğu belirtildi

Zindancık’a hayran oldular
İZMİR’İN Dikili İlçesi’ndeki Aterneus Antik Kenti’nde, Almanya’nın Münih Üniversitesi’nden gelen ekip, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle yüzey araştırması yaptı. Proje sorumlusu Prof. Dr. Martin Zimmerman, özellikle ‘Zindancık’ bölgesini çok beğendiklerini söyledi. Heyet, bu bölgeyi fotoğrafladıktan sonra Katıralan Köyü yakınlarındaki Hatipler Kalesi’ne geçti. Helenistik dönemden kalma örme duvarlar hayranlıkla incelendi.

Aristo’nun yaşadığı yer
MİLATTAN Önce 2000’li yıllardan kalma çanak, çömlek parçaları topladı. Proje görevlisi Dr. Güler Ateş, bu bölgenin hiçbir resmi kaynakta bulunmadığını ifade ederek, şöyle dedi: “Dikili olağanüstü ve arkeolojik açıdan çok zengin bir bölge. Aristo burada yaşamış. Onun gibi pek çok filozof ve düşünür burada yetişmiş. Daha önce hiç detaylı araştırma yapılmamış. Belki de buraya ilk kez arkeolog eli değiyor. Çalışmalar sürecek.”
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 09:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?