2
Mayıs
2024
Perşembe
DİKİLİ - İZMİR

Futbolculardan ilginç protesto

Dikili Belediyespor ile Bergama Gençlerbirliği takımlarının karşı karşıya geldiği amatör küme maçında sağlık hizmetlerinin yetersizliği protesto edildi.

Dikili Erdal İnönü Stadı'nda, 1. Amatör Lig'deki Dikili Belediyespor ile Bergama Gençlerbirliği takımları arasında geçen pazar günü saat 13.00'da başlayan maçta ilginç bir anma ve protesto yaşandı. Maçın 5'nci dakikasında taca çıkan Bergama Gençlerbirliği takımının tüm oyuncuları bir anda yere yatarak ambulans eksikliğini protesto edip, geçen 24 Aralık'taki Güzelbahçe Belediyespor maçında geçirdiği kalp krizinde ölen Tirespor'lu Serkan Tuğal'ı andı. Bu sırada taç atışını kullanan Dikili Belediyespor'lu oyuncularda kendi aralarında paslaşarak, rakiplerinin protestosunun 2 dakikalık bitmesini bekledi.

Maçın hakemi Mehmet Lütfi Tomuç ve seyirciler protesto karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Ancak, daha sonra futbolcuların protestosu destek gördü.

Ancak, o maçta da stadta ambulans olmadığına dikkati çeken Bergama Gençlerbirliği Spor Kulübü Genel Koordinatörü Behram Üstün, Tiresporlu Serkan'ın maçta rahatsbızlanıp ölmesi hepimizi üzdü. Türkiye Futbol Fedarasyonu'nun amatör spora desteğini arttırması gerek. Özellikle de sağlık konusunda daha ciddi önlemler alınması için böyle bir protestoda bulunmayı uygun gördük. Umarım futbol federasyonumuz bu ve benzeri eylemleri gözönüne alarak gerekli tedbirleri alır. Bugüne kadar da futbol federasyonundan bize gelen herhangi bir uyarı olmadıö dedi.

öte yandan maç Dikili Belediyespor'un 3-2'lik galibiyeti ile sona erdi.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2012 Perşembe 17:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?