24
Mayıs
2024
Cuma
DİKİLİ - İZMİR

Başkandan anlamlı armağan

Dikili Belediye Başkanı Osman ÖZGÜVEN, Öğrencilere kitap armağan etti. Belediye meclis üyeleriyle birlikte ilköğretim okullarına giderek 1750 öğrenciye kitap dağıtan Osman Özgüven, “Ülkemizin ve toplumumuzun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilme çabasında eğitimin ve kitap okuma alışkanlığının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Çocukların haftasında kitap armağan etmenin göstermelik bir şey olmadığını, gençlerin ve çocukların okuma alışkanlığını kazanmaları için Dikili Belediyesi olarak her türlü katkıyı sağlamaya çalıştıklarını belirten Özgüven şunları söyledi:

“Dikili Belediyesi olarak, öğrencilerimizi bilgili, görgülü, eğitimli, çağdaş ve kitap okumayı seven birer insan olarak yetiştirebilmek için Belediye Kültür evimizin kitaplığını geliştirmek ve kitap sayısı yönünden zenginleştirebilmek çabamızı sürdürüyoruz. Bu anlamda kütüphanemizin fiziki ortamını yeniledik ve güzelleştirdik. Kütüphanemizden tüm halkımız ve öğrencilerimiz istedikleri zaman yararlanabilirler ve istemlerini bize iletebilirler.”


Kitap armağan ettiği öğrencilere, okumanın düşünceleri olgunlaştırdığını, insanı hayata bağladığını ve ufku açtığını anlatan Osman ÖZGÜVEN, “Bir kısım başarılı projeler geliştirip kendimizi ispatlamak istiyorsak bolca kitap okumalıyız. Çünkü önemli projeler üretmek için, başarı ister, güç ister, gayret ister, bilgi ister. Sizler kitaplarla büyüyeceksiniz ve gelecek kuşaklarımıza ışık olacaksınız” dedi.
Ünal Elitaş-Kenthaber/Dikili
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 11:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?