22
Mayıs
2024
Çarşamba
DİKİLİ - İZMİR

Çandarlı'ya yıldız yağacak

İzmir’in doğa harikası beldelerinden Kuzey Ege’nin ”Parlayan Yıldızı” Çandarlı sizleri bekliyor. Bu yıl 21-26 Temmuz 2005 tarihleri arasında 9.su gerçekleştirilecek Çandarlı Kale İçi Kültür ve Sanat Festivali’nde birbirinden ünlü sanatçılar Belkıs Akkale, Nalan Altınörs, Orhan Ural, Gece Yolcuları ve Deniz Seki, sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yapacağı konserlerde Çandarlılılar ve tatilcilerle buluşacak.

Bu yıl 6 güne çıkarılan festivalde ayrıca dünyaca ünlü Turgutlu Tarihi Mehter Takımı çeşitli belediyelerin Halk Oyunları toplulukları gösteri sunarken, İzmir Bölge Tiyatrosu “Tahta Çanaklar”, “Biri Bizi Delirtiyor”, İzmir Serbest Muhasebe Mali Müşavirler Odası Tiyatro Topluluğu “Artiz Mektebi”, Hürriyet Çocuk Kulübü ise “Düşüne Taşına” adlı oyunlarını sergileyecek. Ünlü yazarlar Muzaffer İzgü ve Savaş Ünlü, “İnsanımız Nelere Gülüyor”, Hüseyin Yurttaş ise “Çocuklar Yazmak Sorumluluktur” başlıklı söyleşilerde dinleyenler ile biraraya gelecek. Festivalde çocuklara yönelik “1.Orhan Hassoy Futbol Turnuvası” düzenlenirken Mehmet Gezenoğlu da her gün palyaço gösterileri sunacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile 9.Çandarlı Kale İçi Kültür ve Sanat Festivali’nin daha canlı ve eğlenceli geçeceğine inandığını söyleyen Çandarlı Belediye Başkanı Hasan Aksoy başta İzmirliler olmak üzere herkesi Çandarlı’ya beklediklerini söyledi. Aksoy “ Hedefimiz doğal klima imbatımızla tertemiz denizimizle, pırıl pırıl kumsalımızla, şifalı içme suyumuzla ve sevecen halkımızla ülkenin en temiz tatil beldesi olmak. Sanat ve eğlencenin buluştuğu festivalimizle bu yönlerimizi, güzel beldemizi tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın desteği ile bu günlere getirdiğimiz festivalimizi bu yıl 6 güne çıkardık. Önümüzdeki yıllarda da amacımız festivalimizi uluslararası taşıyarak beldemizin tarihi ve doğa güzelliklerini tüm dünyaya göstermek. Bu coşkuyu yaşamak isteyen herkesi 21-26 Temmuz tarihleri arasında Çandarlı’ya bekliyoruz’’ dedi.

Aykut Köylü - Kenthaber / Çandarlı
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2005 Cumartesi 16:30:04
Güncelleme :23 Temmuz 2005 Cumartesi 16:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?