19
Mayıs
2024
Pazar
DİKİLİ - İZMİR

Engelliler Köyü için ilk adım

Dikili Belediyesi ve Dikili Engelliler Derneği, tüm engelli vatandaşların yararlanabileceği Engelliler Köyü için ilk adımı attı.

Dikili Belediyesi, Engelliler Köyü için T-HASAK tarafından yapımına başlanacak bin 250 yataklı bölge hastanesinin yanındaki deniz ve Dikili manzaralı 30 dönümlük araziyi Dikili Engelliler Derneği'ne tahsis etti.

Konuyla ilgili olarak Engelliler Derneği Başkanı Erdoğan Doğan ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Kültür Evi'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Özgüven, "Yapacak olduğumuz köy, Sevgi Köyü olacaktır. Bundan yıllarca önce Dikili'de bir engelliler rehabilitasyon merkezi vardı, fakat bundan önceki belediye idaresi tarafından kaldırıldı" dedi.

Kurulacak Engelliler Köyü'nün ayrıcalıklı bir yapıda olacağını ve bütün Türkiye'ye hizmet vereceğini dile getiren Özgüven, "Bu köyde eğitim ve üretim ağırlıklı çalışmalar olacak. Biz engelli çocuklarımıza bu Sevgi Köyü'nde balık tutmayı öğreteceğiz. Dikilimiz'de tüm engellilerimiz sosyal güvenlik altına alınmıştır" diye konuştu.

30 dönüm arazi üzerine yapılacak Engelliler Köyü'nde, idare binası, spor salonu, sağlık binası, jeotermal sulu masaj havuzları, rehabilitasyon merkezi, karma bir eğitimin yapılacağı okul, engellilerle beraber gelen aileler için misafirhane ve oyun bahçelerinin yer alacağı bildirildi. Binaların birbirlerine kapalı tüp geçitlerle bağlanacağı öğrenilirken, köy tamamen Avrupa normlarında bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi olacak.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 17:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayse acun IP: 88.241.8.xxx Tarih : 2.05.2008 01:58:46

süpersiniz