31
Mayıs
2024
Cuma
DİKİLİ - İZMİR

Esnaf belediyeye fırın kapattırdı

ESNAF BELEDİYEYE FIRIN KAPATTIRDI

Dikili'de yaklaşık 3 ay önce bazı esnaflar tarafından 50 kuruşa satılan ekmek kampanyası ilçedeki rekabeti arttırdı. Rekabet sonucunda, Dikili belediyesinin halkın kaliteli ve ucuz ekmek alabilmesi için açtığı fırının kapatılmasına neden oldu.

Dikili Belediyesi'nin yüzde doksan hissesine sahip olduğu Jeotermal A.Ş.'nin işlettiği ekmek fırını kentte halkın ucuz ve kaliteli ekmek alabilmesi için kurulmuş ve kentte 5 noktada halka ekmek satışı yapıyor ve kentte fırınlarda ve marketlerde 300gram'ı 75 kuruştan satılan ekmeği 50 kuruşa halka satıyordu. K

entte üç ay önce fırıncı Galip Ayaz tarafından başlatılan kampanya ile 300gram ekmeğin fiyatını 50 kuruştan satmaya başladı. Kentte bulunan diğer fırınlarda rekabet edebilmek için ekmeğin fiyatını 50 kuruşa çekti. Kette tüm fırın ve marketlerde 50 kuruşa inen ekmeğin fiyatı, Dikili belediyesinin halkın kaliteli ve ucuz ekmek alabilmesi için açtığı fırının kapatılmasına neden oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Jeotermal Müdürü Hüseyin Çelik; "Biz 6 yıl önce Dikili'de yaşayan halkımızın ekonomisine biraz katkısı olması, daha sahlıklı ve ucuz ekmek yiyebilmeleri için Halk Ekmek Fırınını açarak ki! o zamanlar özel fırınlar ekmeğin fiyatını 75 kuruştan satıyorlardı. Biz aynı gramaj ekmeği 50 kuruştan satmaya başladık. Şimdi ise fırıncı arkadaşlarımız ekmeği bizim gibi 50 kuruşa indirdiler. Bu şekilde bizde amacımıza ulaştığımız için fırınımızı geçi olarak kapatma kararı aldık. Fırıncılarla yaptığımız toplantıda; ekmeğe zam yapmadıkları müddetçe bizim ekmek çıkartmayacağımızı, şayet ekmek fiyatlarını yükseltirlerse biz tekrar halkımıza ucuz ekmek yedirmek için fırınımızı faaliyete sokacağımız şartını koyduk" dedi.

Belediye fırınından her gün hayvan barınağına 300 ekmek gönderdiklerini belirten Çelik, "Fırın sahibi arkadaşlarımızdan her gün 300 ekmeğin hayvan barınağına ekmek göndermeleri sözünü aldık" dedi. Müdür Çelik, Fırında çift vardiya olarak çalışan hamurkarlar ve dağıtım şoförlerinin Belediyenin başka görevlerinde istihdam edileceklerini ve mağdur edilmeyeceklerini sözlerine ekledi.Ekmek büfelerinde satış yapan işçiler ise işsiz kaldıklarını belirterek " Geçici olarak kapatıldı. Bu zaman zarfı içinde boş geçeceğim yada bir iş bulurum.

ESNAF BELEDİYEYE FIRIN KAPATTIRDI
ESNAF BELEDİYEYE FIRIN KAPATTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 11:47:04
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?