19
Mayıs
2024
Pazar
DİKİLİ - İZMİR

İzmir: Dikili turizm de hedefine ulaştı

Dikili Limanı’na gelen F&O Firması’na ait Aurora yolcu gemisi, çoğunluğu İngilizler’den oluşan 2 bin turistle, ilçe esnafını sevindirdi. Kafileler halinde ilçeyi dolaşan turistler, bol bol alışveriş yaparak esnafın ve halkın kendileri için hazırlamış olduğu ikramlardan tattı.


Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, iyi ilişkilerin sürekliliğini sağlayacak organizasyonların hazırlığı içinde olduklarını ifade ederek, ’her hafta bin turist’ hedefinin, Dikili Limanı’na Midilli’den gelecek gemilerle fazlasıyla tutturulduğunu belirtti. Özgüven, "Turistler, onlarla yaptığımız sohbetimizde, festivallerimizle, Türk-Yunan dostluk etkinliklerimizle Dikili’nin adını duyduklarını söylediler. Bu bizi çok mutlu etti. Yeni gemileri de, geleneksel konukseverliğimize yakışır bir şekilde karşılayacağız. Esnafımızın yüzü daha da gülecek" şeklinde konuştu.


Özgüven, "Komşumuzla iyi ilişkiler sürdükçe, esnafımız da kazanacak, dostluk da. Midilli’den gelen bin kişiden her birinin 100 dolar harcadığını düşünün, bu her hafta Dikili’nin kazanacağı 100 bin dolar demektir" dedi.


Dikili Limanı İdari İşler Şefi Kemal Özdemir ise, seyahat acenteleriyle işbirliği ile etkin bir tanıtım kampanyası yürüttüklerini ve bunun olumlu sonuçlarını aldıklarını söyleyerek, "Auora gemisi, bu yaz sezonu boyunca Dikili’ye 10 sefer daha yapacak. Konuklarımız, Dikili halkının misafirperverliğinden çok etkilendiler. Aurora, artık her yıl limanımıza uğrayacak. Her sefer, ilçemizin ve bölgemizin gelişmesine, esnafımızın kazanmasına yarayacak" diye konuştu.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 16:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ünal demirağ IP: 81.213.202.xxx Tarih : 31.03.2005 18:19:51
Ben 13 seneden beri Dikilide yaz tatilini geçiren ve Dikilide evi olan biri olarak Dikilimizin turizimde halen çok kat edecegi yol olduğuna inanıyorum, 3 ay süren sezon ,Dikilide emeklilere hitap edecek bir şekile dönüştürülebilir, Yani dikili yaz ve kış oturulabilecek şekilde turizme yönelmelidir, Avrupa ve Amerikada Dikili benzeri yerler denizlerde balık üreme yatakları oluşturdular.Bunu hurda arabaları denizi kirletecek parçarı sökülmek suretiyle yaptılar. 2.yapılacak iş JEOTERMAL enerjinin bir an evvel evlere getirilmesi olmalıdır . Böylece yıl boyunca bir turizm gelirine kavuşan ilçemiz hak ettiği yere gelecektir, Bu yılki festival programı hakkında geniş bir bilgi verirseniz sevinirim... Ünal DEMİRAĞ SEÇKİNLER SİTESİ