17
Mayıs
2024
Cuma
DİKİLİ - İZMİR

İzmir:Dikili'de sosyal belediyecilik


Kendisinden önceki başkan Yüksel Uçar döneminde kapatılan kreş, fırın ve Kültürevi’ni yeniden halkın hizmetine açacaklarını anlatan Özgüven, "Sağlık Merkezi, en kısa sürede bedava muayene ve ilaç ihtiyacını karşılayacak. 1.5 ay içinde kurulacak olan belediye fırını, halka ucuz ekmek üretecek ve aile bütçeleri rahatlayacak" diye konuştu.


Başkanı Osman Özgüven, hızla yaşama geçirecekleri sosyal nitelikli projelerle; ilçeyi, halkıyla küsen ve hesaplarını "insanlarına hizmet üretmemek" üzerine yapan belediyecilik anlayışından kurtaracaklarını, Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Dikili’de "Sosyal Dayanışma Birimleri" kurulacağını kaydetti. Özgüven, "Bu birimler, muhtaç vatandaşları belirleyecek. Oluşturacağımız fonlarla da halkımızın gıda gibi temel gereksinimleri karşılanacak" şeklinde konuştu.


Özgüven, bilgisayar ortamında halkın sağlık, gelir ve eğitim durumlarına ilişkin her türlü ayrıntıya yer verecek bir "bilgi havuzu" oluşturacaklarını ifade ederek, "Belediye bünyesinde, her türlü tahlili yapabildiğimiz sağlık merkezimizde bedava muayene ve bedava ilaç sağlamaya yönelik hizmetler verilecek. Dikililer’e en az 6 ayda bir kez kan tahlili yapacağız. Belli zamanlarda da tüm halkı check-up’tan geçireceğiz. 50 civarında böbrek hastası, Bergama, Soma ve İzmir’deki diyaliz ünitelerine gidiyor. Dikili’ye diyaliz merkezi kurup, hasta vatandaşlarımızın tedavi yolculuklarında yaşadığı eziyete de son vermek istiyoruz. Okula ekonomik gerekçelerle gidemeyen çocuklarımıza eğitim bursu sağlayacağız" ifadelerinde bulundu.


Başkan Özgüven, halka kapılarını kapayan bir belediye olmayacaklarını, geçen dönem sadece seçimlere iki ay kala göstermelik etkinliklerin yapıldığını öne sürdüğü Dikili Belediyesi Kültürevi’ni de hizmete açacaklarını söyledi.


Özgüven, "Önceki dönemimizde yoğun emek vererek kurduğumuz Kültürevi’ndeki 15 bin kitap, kaset ve CD’den tek bir tane kalmamış. Dergi ve gazete arşivleri de yok olmuş. Hatta Türk-Yunan dostluğuna önemli katkılarda bulunan Dikili Festivalleri’nin kaset arşivi de kaybolmuş. Bu bir kültürel talandır. Pek çok Dikilili’nin tüm gazeteleri ve kitapları ücret vermeden okuduğu, her tür müziği rahatlıkla dinlediği Kültürevi’ni, adına yakışır şekilde yeniden kuracağız. Bu konuda her türlü desteğe de açığız. Yatalak hasta durumundaki vatandaşlarımıza, mobil kütüphane hizmetimiz de kaldığı yerden devam edecek. Vatandaşımız, ’Alo Kitap Hattı’nı arayıp, isteğini bildirecek. Gezici ekibimiz, hiçbir ücret almadan kitabı adrese götürecek" dedi.

Kenthaber-Dikili
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 14:27:10
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 11:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çigdem akgül IP: 88.253.86.xxx Tarih : 13.10.2007 01:07:14

merak ediyorum diyaliz hastalıkları ne tür olyor ve ce gibi tepkileri var ne yapılması gerekir şimdiden tşkler