30
Mayıs
2024
Perşembe
DİKİLİ - İZMİR

'Kimse suç işlemedi'

İzmir'in Dikili ilçesinde, belediye başkanı ve 20 meclis üyesinin yargılandığı 'Görevi kötüye kullanmak' davasının ilk duruşması tamamlandı.


Duruşma sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Özgüven," Yargılanmamızı anayasaya aykırı olarak itiraz ettik. İtirazımız kabul edilerek, katılmayan diğer sanıkların dinlenmesinin ardından Anayasa Mahkemesi'ne gönderilecek. Belediye 'hizmet yapan bir kurum, ticari bir kurum' değil. Belediyeyi ticaretin olmadığı sosyal anlayışın olduğu bir kurum haline getirdik. İnsana önce ölümü gösterip, sonra sıtmaya razı etmedik. Biz suç işlemedik, eşit davrandık" dedi.

KİMSE SUÇ İŞLEMEDİ
Hiçbir meclis üyesinin kendisi ile beraber suç işlemediğini söyleyen Özgüven, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben ve hiçbir meclis üyesi suç işlememiştir. Sayıştayın hazırladığı belgeler bize göre uygun değildir. Su haktır." Duruşma diğer sanıkların dinlenmesi için 11 Temmuz'a ertelendi.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 15:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saadet sarı IP: 85.101.16.xxx Tarih : 3.06.2008 16:48:03

keşke her yerin belediye başkanları Osman N. Özgüven gibi olsa.O zaman o bölgenin halkı o kişiyi omzunda taşır.TABİİ ANLAYANA..............