19
Mayıs
2024
Pazar
DİKİLİ - İZMİR

Saatlerce batıyoruz diye bağırdılar

İzmir Bornova’da dördü aynı şirkette çalışan beş gencin balık tutma keyfi facia ile sonuçlandı. Dört buçuk metrelik fiberglas tekne battı, olaydan kısa bir süre önce yakınlarını arayarak yardım isteyen kazazedelerden Murat Kaya, Mehmet Ali Kurban ve Özcan Yılmaz kayboldu. Ali Avcı ve Birol Yılmaz ise saatlerce dev dalgalarla boğuştuktan sonra sağ salim karaya çıkmayı başardı.

NEŞEYLE AÇILDILAR
Cuma akşamı Dikili’nin Denizköy sahiline gelen Mehmet Ali Kurban, Özcan Yılmaz, Murat Kaya, Ali Avcı ve Birol Yılmaz bir süre kahvehanede kağıt oynadıktan sonra balık tutmak üzere mekandan ayrıldılar. Sabaha karşı saat 02.30 sıralarında Birol’a ait 4.5 metrelik fiberglas tekneye binen gençler neşe içinde denize açıldılar. Kazazedelerin fırtınaya yakalandığı haberi yaklaşık yarım saat sonra geldi. Gençler Mehmet Ali Kurban’ın eşi Sevil’i arayarak yardım istedi. Telefonunun saat 03.00 sıralarında çaldığını belirten Sevil Kurban sonrasını şöyle anlattı:

YARDIM İSTEDİLER
"Eşimin telefonundan Murat bey aradı. ’Çandarlı’ya bir kilometre uzaktayız. Tekne alabora oluyor. Batmak üzereyiz. Acele 158’i ara’ dedi, kapattı. Ona inanmadım ve eşimi aradım. Mehmet Ali de hemen sahil güvenliği aramamı söyleyip ’Kurtulmamız Allah’a kaldı’ dedi. Hemen sahil güvenliği aradım. Ama hâlâ hiçbir haber yok." Kurban’a gelen bu telefondan yaklaşık beş saat sonra Birol Yılmaz, yedi saat sonra da Ali Avcı yüzerek karaya ulaşmayı başardı. Kazazedeler akıntıya kapıldıktan sonra olayların kontrolden çıktığını ve teknenin battığını anlattılar.
Erdal ÇARBOĞA-MERKEZ
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2004 Pazartesi 10:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?