20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİKİLİ - İZMİR

SHP: Özgüven cezalandırılıyor

SHP Genel Saymanı Memet Yula, halka ücretsiz su kullandırdığı için hakkında kamu davası açılan, SHP’li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in, halkçı bir yaklaşımla belediyeyi yönettiği, yolsuzluklar ve rant düzenine karşı olduğu için cezalandırıldığını bildirdi.

SHP Genel Saymanı Memet Yula yaptığı açıklamada, “AKP’nin belediyeleri yolsuzluklarla çalkalanırken ve hiçbir soruşturma açılmazken, Türkiye’de örnek bir belediyeciliği yaşama geçiren Osman Özgüven’e dava açılması oldukça manidardır” dedi. Özgüven’in örnek bir kişilik ve yönetici olduğunu vurgulayan Yula, halka ekmeği ucuz, suyu ücretsiz vermenin, ulaşımı ücretsiz yapmanın, sağlık sorunlarını çözmenin ve yoksullara yardımda bulunmanın dava konusu olamayacağını ifade etti. Özgüven’in, sosyal demokrat bir yaklaşımla belediyecilik yaptığını rant için değil, halk için çalıştığını belirten Yula şunları söyledi:

“Türkiye Solunun örnek belediye başkanı ve bizlerin gururu olan Özgüven, var olan yolsuzluklar ve rant düzenine muhalif olduğu için cezalandırılmaktadır. Ama AKP’liler şunu unutmamalıdır, gün gelecek Osman Özgüvenler bu ülkenin bütün belediyelerini alacak ve bu haramiler düzenini onların başına yıkacaktır. SHP olarak, belediye başkanımızın ve sol - sosyal demokrat belediyeciliğin gereğini yapan herkesin yanındayız. Bu soruşturma rezaletine son verilmelidir. Bu ülke ve bu halk kendisi için çalışanı asla unutmayacaktır.”

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 00:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa ASLAN IP: 88.253.118.xxx Tarih : 17.04.2008 10:09:48

Dostlar; Yeniçağ Gazetesi yazarlarındanım. Osman Özgüven başkan'ı ve ona reva görüldüğünü okuduğum uygulamalara hayretteyim. Mümkünse Başkanım'la irtibatlanarak meseleyi ve meselesini gazeteme ve ülke gündemine taşımak isterim. Bu memlekette deveyi hamuduyla götürenlere alkışlar vurulurken, millete hizmette farklılık gösteren bir üretken adama zulme seyirci kalmamk lazım. Selam, sevgi, dua Mustafa ASLAN