3
Mayıs
2024
Cuma
FOÇA - İZMİR

Necla-Reha Midilli


İzmir Valiliği’nde her salı gelenekselleşen halk günü, bu hafta iki anlamlı bağışa sahne oldu. Devlet-vatandaş işbirliğinin güzel örneklerinin verildiği bağış gününde, Necla-Reha Midilli çifti Foça Devlet Hastanesi’ne iki ameliyathaneli bir kat inşa ettirmek için protokol imzalarken; Türkiye Yardımsevenler Derneği Urla Şubesi ise Urla’nın Kuşçular Köyü’ne bir ilköğretim okulu yaptıracağını açıkladı.

Vali Alaaddin Yüksel’in makamında gerçekleştirilen törende ilk olarak Türkiye Yardımsevenler Derneği Urla Şube Başkanı Nurten Doğan ile İzmir Şube Başkanı Vecahat Arslan, Urla’nın Kuşçular Köyü’ne dernek olarak yaptıracakları 11 derslikli ilköğretim okulunun protokolüne imza koydular. 150 milyar liraya malolacak okula, Ova, Yağcılar, Demircili köylerinden 178 öğrenci taşınarak eğitim yapacağı belirtildi. 


Öte yandan Foça’nın eski belediye başkanlarından Reha Midilli ile eşi Necla Midilli, Foça Devlet Hastanesi’ne iki ameliyathaneli, laboratuvarlı bir kat inşa etmek üzere protokol imzaladılar. Daha önce Foça ve çevresine çeşitli okullar yaptıran ve eğitim alanındaki bağışlarıyla tanınan hayırsever Reha Midilli ve eşi, bundan sonra sağlık alanında bağış yapmaya devam edeceklerini söylediler. Hastaneye ek olarak inşa edilecek binanın 200 milyar liraya malolacağı belirtildi.

Midilli Ailesi’ne ve Yardımseverler Derneği’ne ayrı ayrı teşekkür eden Vali Alaaddin Yüksel, "Midilli Ailesi herkese örnek olması gereken ve herkesin tanıması gereken bir aile. Kendilerine devletim ve milletin adına teşekkür ediyorum. Faziletli ve erdemli insanlar, halkıyla buluşan insanlardır. Emeğini ve gücünü halkıyla buluşturan insanların biraraya toplandığı çatı da Türkiye Yardımsevenler Derneği’dir. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar