22
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİEMİR - İZMİR

Akçay Caddesi'nde yeni trafik düzeni

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin köprülü kavşaklar çalışması nedeniyle Gaziemir Akçay Caddesi'nin Süleyman Sert Sokak ile 698 Sokak arasında kalan kısmı, 1 Aralık 2007 Cumartesi gününden itibaren transit trafik geçişine kapatılacak. 2008 Mart ayı sonuna kadar sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı da yeniden düzenlendi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda; Gaziemir Akçay Caddesi'nde yapımı süren Tansaş ve Sarnıç Köprülü Kavşakları çalışmaları nedeniyle caddenin bir bölümü, 2008 Mart sonuna kadar trafiğe kapatılacak. İzmir ve Aydın yönleri ile Gaziemir İlçesi'ne ulaşım, yeni belirlenen alternatif trafik düzenine uygun olarak gerçekleştirilecek. Çalışmalar süresince alternatif olarak kullanılacak tüm güzergahlarda otopark cepleri hariç çift taraflı park yasağı uygulanacak. Köprülü kavşak çalışmaları kapsamında Akçay Caddesi'nin Süleyman Sert Sokak ile 698 Sokak arasında kalan kısmı 1 Aralık 2007 Cumartesi gününden itibaren transit trafik geçişine kapatılacağından, 4 ay süresince toplu ulaşım otobüsleri Hasan Güven Caddesi - 28/11 Sokak - Kemal Reis Caddesi - Önder Caddesi - Abdülhamit Caddesi ve devamında halen mevcut olan güzergahtan seyredecek. Uygulama 2008 Mart ayı sonuna kadar sürecek.

KESİNTİSİZ ULAŞIM 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde trafiğini rahatlatıp kesintisiz ulaşım için alt-üst geçitler projelendirildiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İnşaat çalışmaları süresince doğal olarak vatandaşlarımız bazı sıkıntılar yaşayacak. Ancak, İzmirliler emin olsun ki yapımına başladığımız projeler bu sıkıntıları yaşamaya değer. Çünkü, Anadolu caddesi ile Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde inşa ettiğimiz katlı kavşaklar, Çanakkale-Aydın yönünde kesintisiz trafik akışı sağlayacak. Bugün yaşanan trafik problemleri ortadan kalkacak” dedi. Sarnıç ve Tansaş katlı geçiş çalışmalarının sürdüğünü, önümüzdeki günlerde ESBAŞ kavşağında da çalışmaların başlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sarnıç ve Tansaş katlı geçişlerin 10 milyon 39 bin.27 YTL'ye mal olacağını söyledi. 680 metre uzunluğundaki Tansaş Köprülü Kavşağı ile 750 metre uzunluğundaki Sarnıç Köprülü Kavşağı'nın, 2008 Mart ayı sonunda hizmete alınması planlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 12:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?