20
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİEMİR - İZMİR

Başörtülü hanımlara rozet

CHP Gaziemir ilçe başkanlığında düzenlenen törende başörtülü kadınlara CHP rozeti takıldı. Başörtülü bir kadın, "Örtülü olmamızın hiçbir önemi yok, eşitlik istiyoruz" dedi.


İzmir'in Gaziemir ilçesi CHP teşkilatı tarafından gerçekleştirilen törende çoğu kadın 100 kişi CHP'ye geçti. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Ahmet Ersin, CHP İl Başkanı Kemal Karataş ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yücel Demirsoy katıldı. Törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Kemal Karataş, Türkiye'nin pek çok yerinde CHP'ye katılımlar olduğunu belirterek, katılımlarda kadınların çoğunlukta olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Ekonomik krizin etkilerini kadınların daha çok yaşadığını belirten Karataş, şöyle konuştu: "Kadınlarımız biliyor ki mutfaklar yanıyor, yaşam çekilmez oldu. Artık hepimiz başörtülü, başı açık, bundan yararlanmaya çalışanların, istismar edenlerin oyununu bozacağız."


CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de başörtülü hanımlardan Esma Kılınç'a CHP rozetini taktı. CHP'ye katıldığı için mutlu olduğunu belirten Esma Kılınç, "Biz eskiden beri CHP'liyiz. Eşitlik istiyoruz, bu nedenle CHP'li oldum" dedi. CHP'ye katılan Gülderen Şimşek de, "Başımız açık kapalı hiç önemli değil. Başı örtülü olmak CHP'ye katılmaya engel değil" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 16:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?