18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİEMİR - İZMİR

Benzin istasyonunda silahlı soygun

Kaçan diğer soyguncu ise aranıyor. Silahlı soygun olayı Gaziemir Akçay Caddesi No 34’deki Par Petrol İstasyonu’nda, bu sabah 05.30 sıralarında meydana geldi. Eski Semt Garajı karşısındaki Fikret Par’a ait istasyona gelen iki soyguncu, o sırada görev yapmakta olan pompacılar Mustafa Ordulu (30) ve Ergün Köprülü’yü (28) silah tehdidi ile etkisiz hale getirdi.

Kasaya yönelmeyen soyguncular, pompacıların üzerindeki 605 milyon lira parayı aldı. Bu sırada pompacılardan biri alarma bastı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, soygunculardan Mesut Ceylan’ı (19) yolun karşı tarafına geçip kaçmak isterken kıskıvrak yakaladı. Ceylan’ın üzerinden, olayda kullanıldığı tahmin edilen silahın yedek şarjörü ve 605 milyon para ele geçirildi. Mesut Ceylan’ın ifadesi üzerine kaçan diğer soyguncu İrfan Yağmur’un, Eşrefpaşa semtindeki evinin çevresinde yapılan aramada, şahıs evinin civarında görülerek yaya olarak yapılan kovalamacada İrfan Yağmur, soygunda kullanılan 7.65 mm. Baretta marka ruhsatsız silahı atarak kaçmayı başardı.


Şahıslardan Mesut Yılmaz’ın kaporta işiyle uğraştığı ve hiç sabıkasının olmadığı belirtilirken, kaçan diğer şahıs İrfan Yağmur’un ise döşemecilik yaptığı ve bıçakla adam yaralamaktan sabıkasının olduğu öğrenildi. Şahısların, bir başka arkadaşlarına olan 1 milyar lira borcu ödemek için böyle bir yola başvurdukları bildirildi.


Polis, kaçan ikinci soyguncuyu yakalamak için operasyon başlattı. Yakalanan Mesut Ceylan’ın gözaltındaki sorgusu devam ederken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 14:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?