18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİEMİR - İZMİR

Define avcılarının ölüm kalım savaşı

Gaziemir'de define aramak için bir mağaraya giren 4 kişiden 1’i hayatını kaybederken, 3 kişi AKS 110 ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, Gaziemir İlçesi Parara mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Berberoğlu (46), oğlu C.B. (18), İsmail Bülbül (32) ve Sedat İçtençakar (50), sabah saatlerinde define aramak için ormanlık bölgedeki yaklaşık 40 metre derinliğindeki bir mağaraya gitti.

Definecilerden ikisi mağaraya önceden girerek, buradaki suyu dışarı tahliye etmek için 20 metre uzaklığa motor düzeneği kurdu. İçeride bulunan Sedat İçtençakar, bir süre çalışan motorun egzozundan çıkan gazdan zehirlenince dışarıdan yardım istedi. Mağaraya giren C.B, İçtençakar’ı kurtaramayınca İsmail Bülbül de içeriye girdi. O da başaramayınca, baba Mustafa Berberoğlu girmek istedi.

Ancak başaramayacağını anlayan Berberoğlu, bir araçla Gaziemir’e dönerek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Saat 12.00 sıralarında olay yerine gelen ekipler, C.B. ve İsmail Bülbül’ü yarı baygın vaziyette kurtararak ambulansla hastaneye kaldırdı. Olayda gazdan etkilenen baba Mustafa Berberoğlu da hastanede tedavi altına alındı.

Olay yerinde çalışmalarını sürdüren ekipler, yaklaşık yarım saat süren bir uğraşın ardından mağaraya ilk önce giren ve egzoz gazından zehirlenen Sedat İçtençakar’a da ulaşmayı başardı. Dışarı çıkartılan talihsiz adamın mağara içinde hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Olaya Gaziemir Cumhuriyet Savcılığı el koyarken, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikeyi atlattıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 16:41:52
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 14:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?