19
Mayıs
2024
Pazar
GAZİEMİR - İZMİR

Engelliler şefkat istiyor

Dünya Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gaziemir Belediyesi Aktepe Engelli Merkezi'nde 15 engelli, aldıkları galoş makinası ile galoş yaparak adeta fabrika gibi çalışıyorlar. Günde iki bin galoş yapan engelliler insanların kendilerine acımamasını ve diğer insanlardan hiçbir farklarının bulunmadığını söyledi.
Aktepe Engelli Merkezi'nde 15 bedensel ve zihinsel engelli kurdukları işle adeta fabrika gibi çalışıyor. Aldıkları iki adet galoş makinasıyla günde iki bin galoş yapan engelliler amaçlarının piyasaya açılarak galoş üreten fabrikalara rakip olmak olduğunu söyledi. Zaman geçirmek ve eğitim almak için engelli merkezine gelen 15 engelli iki adet galoş yapma makinası alarak kendilerine iş yolu açtı. Galoşun naylonunu alarak kesip daha sonra makinada galoş haline getiren engelliler fabrika hızıyla çalışıyor.

Amaçlarının boş zamanlarını değerlendirmek ve eğitim almak olduğunu söyleyen Engelli Merkezi Derneği Başkanı Gülgin Yorgancılar, "Biz günde iki bin galoş üretiyoruz. Amacımız engellinin gücünü göstererek büyük ihalelere girerek sektör oluşturmak. Ama bunu yaparken de kimsenin bize acımasını istemiyoruz" dedi.
Galoş yapan bir engelli ise kimseye muhtaç olmadıklarını belirterek "Kimse bize acımasın. Biz biraz daha şefkat istiyoruz. Kendi emeğimizle çalışıp gelir elde etmek istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 15:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?