25
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİEMİR - İZMİR

Engellilerin yarış heyecanı

Gaziemir kaymakamlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Atletizm yarışmasında engelli vatandaşlar mücadele ettiler.

Gaziemir ilçe stadında gerçekleştirilen Atletizm yarışmasına görme engelliler , zihinsel engelliler ve ortopedik bedensel engelliler olarak 3 kategoride 4'er yarışmacının katıldığı yarışmanın galibi, tüm yarışmacılar oldu.

Gaziemir Belediyesi Sabiha Hasan Yavaş Engelli Merkezi'nde yer alan Engelsiz Yaşam Derneği üyelerinin katıldığı yarış büyük heyecan içerisinde gerçekleşti. Gaziemir'de ilk defa böyle bir organizasyonun içinde yer aldıklarını belirten Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar " önemli olan hangimizin birinci olduğu değil. Böyle bir etkinlik içerisinde yer almak en büyük mutluluğumuz. Bugün burada engellilerin yapabildikleri her alanda var olabildiğini göstermeye çalıştık. Alt yapımızın buna hazır olduğunu göstermenin yanı sıra engelli arkadaşlarımız içinde büyük bir motivasyon oldu" dedi.

"Hayat paylaştıkça güzeldir" sloganıyla yarışmaya katılan engelliler, 19 Mayıs günü bayram kutlamaları çerçevesinde ödüllerini alacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?