29
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİEMİR - İZMİR

Gaziemir Garajı göz kamaştıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'de ilçe semt garajı olarak kullanılan, vergi dairesi yanındaki mevcut alanda modern bir semt garajı yapmak için kolları sıvadı. 

İlçenin büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan semt garajı; hem çevre bölgelerden gelen minibüsleri hem Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi'ne entegre olarak çalışacak belediye otobüslerinin kullanacağı hem de vatandaşların özel araçlarını park edebilecekleri şekilde projelendirildi. 

Çağdaş kent İzmir'e yakışacak şekilde 5 katlı inşa edilecek olan semt garajı; bodrum, zemin ve üç kattan oluşacak. Bodrum katta 35 adet, minibüs ve midibüs; zemin katta ise 25 adet belediye otobüsünün barınabileceği peronlar oluşturulacak. Diğer üç katta ise vatandaşların özel araçlarını park edebilmeleri için toplam 310 araç kapasiteli otopark yapılacak. Zemin katta ayrıca vatandaşların yolculukları sırasında dinlenebilecekleri bekleme holleri ve çeşitli ihtiyaçları için de kafeterya oluşturulacak. Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi'ne de entegre edilen semt garajı aynı zamanda bir aktarma istasyonu görevini görecek. Raylı sistem projesi kapsamında yapılan Gaziemir İstasyonu'nun yanında oluşturulacak semt garajından, raylı sistemi kullanarak Gaziemir'e gelen yolcular da yararlanacak. Vatandaşlar, semt garajından diledikleri yerlere, otobüs veya minibüsleri kullanarak rahatlıkla gidebilecekler. 

Ayrıca özel araçları ile semt garajına gelenler, araçlarını otoparka bırakarak raylı sistemi kullanma ayrıcalığına sahip olacak. Dönüşte araçlarını güvenle alabilecekleri modern bir tesise kavuşmuş olacaklar. Yine vatandaşlara, Gaziemir çevresine ve kent merkezine yolculuk imkanı tanıyan minibüsler ve belediye otobüslerini bir arada bulma imkanı sağlanmış olacak. Oluşturulacak bekleme holleri ve kafeterya vatandaşlara dinlenme ve ihtiyaçlarını karşılama fırsatı sağlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 16:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?