20
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİEMİR - İZMİR

Gaziemir İtfaiyesi göz kamaştırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, gerek güçlenen araç filosu ve ekipmanlarıyla, gerekse takviye edilen personeliyle, 50 kilometrelik sorumluluk alanı içinde İzmir'in güvencesi olmaya devam ediyor. 

Gece gündüz demeden büyük bir özveriyle hizmet veren İzmir İtfaiyesi, merkezde olduğu kadar megapol alandaki itfaiye gruplarını da lojistik bakımdan güçlendirerek, İzmirlilerin gurur kaynağı oldu. Türkiye'de parmakla gösterilen teşkilat, 11 ilçenin itfaiye gruplarına alınan yeni araçlar ve teknolojik malzemelerle gücüne güç kattı. Megapol alanda yangın, doğal afet, sel baskını, trafik kazası, heyelan gibi olumsuz koşullara anında müdahale eden itfaiye guruplarına geçtiğimiz günlerde toplam 8 adet merdivenli araç, 8 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü, 5 adet 5 tonluk itfaiye arazözü, 2 adet 15 tonluk itfaiye arazözü, 5 adet yüksek basınçlı söndürme aracı takviye edildi. 

Yapılan iyileştirme çalışmaları kapsamında; Selçuk İtfaiye Grubu'na 1 adet merdivenli araç, 1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü ile 1 adet 5 tonluk itfaiye arazözü verilirken, Bayındır İtfaiye Grubu'na 1 adet 5 tonluk itfaiye arazözü takviye edildi. 

Torbalı İtfaiye Grubu'na ihtiyacı olan 1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü ve 1 adet 15 tonluk itfaiye arazözü verilirken, Kemalpaşa İtfaiye Grubu 1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü ile 1 adet 5 tonluk itfaiye arazözüyle desteklendi. Foça, Urla, Seferihisar İtfaiye grupları ise 1'er adet merdivenli araç ve 1'er adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü ile takviye edildi. Menemen İtfaiye Grubu'na 1 adet 5 tonluk, Menderes İtfaiye Grubu'na ise 3,5 tonluk itfaiye arazözü verilirken, Aliağa İtfaiye Grubu da 1 adet merdivenli araç, 1 adet 5 tonluk itfaiye arazözü ve 1 adet 15 tonluk itfaiye arazözüyle güçlendirildi. 

Merkez İtfaiye Grubu ise, 3 adet merdivenli araç, 1 adet 3,5 tonluk itfaiye arazözü ve 5 adet yüksek basınçlı söndürme aracıyla daha da etkin hale getirilmiş oldu. 

Her türlü olumsuz koşulda vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak, hasarları en aza indirmek için 7 gün 24 saat özveriyle çalışan itfaiye personeli, son teknolojinin kullanıldığı cihazlar ve araçlarla olaylara müdahale ediyor. Metropol alandaki Merkez, Çiğli, Bostanlı, Karşıyaka, Bornova, Evka 4, Işıkkent, Çamdibi, Kadifekale, Buca, Evka-1, Karabağlar, Gaziemir, Hatay, Balçova, Narlıdere, Toros Eğitim Merkezi, Güzelbahçe, Yeni Çamlık ve Kısık Sanayi gruplarında 690 personel; Seferihisar, Mordoğan, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Bayındır, Menemen, Aliağa, Foça, Urla ve Selçuk gruplarında ise 158 personel olmak üzere toplam 848 personelle hizmet veriyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında Aliağa'ya 16, Foça'ya 10, Menemen'e 4, Menderes'e 4, Seferihisar'a da 4 personel takviye edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 12:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?