22
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİEMİR - İZMİR

Gaziemir'de 20 kilogram eroin ele geçirildi

İzmir'in Gaziemir ilçesinde düzenlenen operasyonda, deniz yoluyla Almanya'ya gönderilmek istenen hediye malzemelerin içinde 20 kilogram eroin ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, Bolu ve Almanya'da yaklaşık 1 ay önce düzenlenen ve 120 kilogram eroinin ele geçirildiği “Çakar 33” adlı operasyon kapsamında, Gaziantep'te kuruyemiş ticareti yapan M.K. (44) ile celeplik yapan R.A'nın, “yurt dışına uyuşturucu sevkıyatı yaptıkları” bilgisine ulaştı. Zanlılara yönelik izleme ve teknik takip başlatan ekipler, Mersin'den İzmir'e gönderilen ve buradan da deniz yoluyla Almanya'ya götürülmek istenen kargoda “uyuşturucu” olduğu bilgisine ulaşınca operasyon başlattı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Bürosu ekipleri, narkotik köpeği “Eagle” ile birlikte Gaziemir'deki bir kargo firmasının deposunda arama yaptı. Aramada, M.K'nın Almanya'daki yakınlarına göndermek istediği kolide, elektrikli katmer saclarının içinde paketlenmiş halde 20 kilogram eroin ele geçirildi.

TALAŞ, NANE VE KİMYONLA GİZLEMEYE ÇALIŞMIŞLAR

Eroin paketlerinin bulunduğu katmer sacların içinin talaşla doldurulmuş olduğu, ayrıca çevrelerine nane ve kimyon paketlerinin konulduğu belirlendi. Talaşın, x-ray taramasında eroin paketlerinin fark edilmemesi için, naneyle kimyonun ise narkotik köpeklerinin eroin kokusunu almaması için konulduğu belirtildi.

Uyuşturucunun bulunduğu kolinin, birkaç gün içinde, Çeşme Limanından İtalya'ya gönderilerek, buradan da Almanya'ya ulaştırılmasının hedeflendiği açıklandı.

Uyuşturucunun ele geçirilmesinin ardından, Gaziantep polisinin düzenlediği operasyonda, kolinin göndericisi olan M.K. ile uyuşturucunun temini ve sevkıyatı konusunda kendisine yardımcı olduğu ileri sürülen R.A. da yakalandı.

İzmir'e gönderilen ve polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen M.K. ile R.A, işlemlerinin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
a.a.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 12:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?