19
Mayıs
2024
Pazar
GAZİEMİR - İZMİR

Gaziemir'in gururu oldular

Mersin'de düzenlenen Türkiye Liselerarası Futbol Turnuvası final maçlarına katılan Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi, Türkiye ikincisi oldu.

Mersin'de düzenlenen Türkiye Liselerarası Futbol Turnuvası'nda Türkiye ikincisi olan Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Türkiye genelinde 8 okulun futbol takımının birincilik için mücadele ettiği turnuvalara iki takım birden gönderen Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi futbol takımının Türkiye ikincisi olmasıyla spordaki başarısını bir kez daha tescilledi. Spora ve sporculara yapılan yatırımlarla birlikte her yıl çeşitli branşlarda başarılara imza atan Gaziemir, Mersin'deki finallere iki takım birden göndererek İzmir'in de gururu oldu.

Mersin'de gerçekleştirilen Türkiye Liselerarası Futbol Turnuvası'nda Kipa 10. Yıl Lisesi ikinci olarak, Antalya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanırken, Gaziemir Lisesi ise gruplarda elendi. Geçtiğimiz günlerde Kipa 10. Yıl Lisesi öğrencilerini Mersin' uğurlayan Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, turnuva sonunda ikincilik kupası ile dönen öğrencileri tebrik etmek için okul bahçesinde karşıladı.

Yüksel, "Bizleri ve İzmir'i gururlandırdığınız için hepinizi yürekten kutluyorum" dedi. 8 takımın mücadele ettiği müsabakalarda göz dolduran bir futbol oynayan Kipa 10. Yıl Lisesi, son maçta Ankara Deneme Lisesi ile karşılaştı.

Büyük bir şansızlık ile kendi kalesine gol atan Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi, 3-2 mağlup olarak ikinci oldu. Turnuvada ikinci olan Kipa 10. Yıl Lisesi Antalya'da yapılacak olan ve aralarında Brezilya, Arjantin gibi ülkelerin de yer alacağı 2009 yılı Dünya Liselerarası Bayan ve Erkek Futbol Şampiyonası katılma hakkını da elde etmiş oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 13:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?