20
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİEMİR - İZMİR

İzmir şehidine ağladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Karakolu'na teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin acılı ailesi cenaze töreni boyunca gözyaşı dökmezken, cenaze törenine katılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, "Umarım bundan sonra bu PKK belası sona ersin" dedi.

 

 

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit düşen 15 asker arasında bulunan Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak ile çok sayıda askeri erkan , AK Parti ve CHP'li İzmir milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların ellerindeki Türk bayraklarıyla terörü lanetledikleri cenaze töreninde şehidin anne, baba ve kızkardeşinin gözyaşı dökmedikleri görüldü. Şehidin ailesine başsağlığı dileyen Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç'a, şehidin kızkardeşi Ödül Yıldız da asker olmak istediğini söyledi.


Şehidin cenaze namazında CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın da ön safta yer aldığı görülürken, namazın sonunda cami imamının şehit Egemen Yıldız için okuduğu duaya kızkardeşin de duygulu şekilde katıldığı görüldü. Namazın ardından dualarla kortej arabasına götürülen şehidin acılı annesi Fikriye Yıldız camiden tekerlekli sandalye ile çıkarılabildi. Şehidin cenazesinin araca yerleştirilmesi sırasında İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ile Ege Ordusu ve Garnizonu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun şehit babası Mahmut Yıldız'ın koluna girdikleri görüldü. Tören yürüyüşünü ayakta takip etmek isteyen şehit annesi tekerlekli sandalyeden kalkarak eşi ve kızının koluna girdi. Törenin ardından şehitlerinin arkasından gözyaşı dökmemek için karar aldıklarını belirten anne basın mensuplarına, "Gidin Aktütün'ü çekin, o karakolun haberini yapın" dedi.


Cenaze törenine katılan ve terör olaylarına ilişkin görüşlerini dile getiren eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı. Terörün tabiatı itibariyle uzun soluklu bir süreç olduğunu dile getiren Özkök, "Üzüntümüz çok büyük. Bunu ifade etmekte zorlanıyorum. Umarım ki bundan sonra bu PKK belası sona ersin. Terör hareketi, bir toplumun ifadesi değildir. Sadece şımartılmış dış kaynaklardan ve içerdeki bazı katmanlar tarafından desteklenen bir harekettir. O bakımdan milli birlik ve beraberliğin bozulmamasını diliyorum" dedi.


Şehit Egemen Yıldız, düzenlenen törenin ardından Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 09:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?