31
Mayıs
2024
Cuma
GAZİEMİR - İZMİR

İzmir'e İtalyan yatırımı

Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nde otomotiv sektörü için ateşleme ve motor kontrol sistemleri üretimi alanında faaliyet gösteren Eldor Corporation S.p.A firmasının yeni üretim akslarının açılışı, İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, İtalya Büyükelçisi Carlo Marsini, İtalya Konsolosu Simon Carta, Eldor Corporation S.p.A Başkanı ve CEO'su Pasquale Forte ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ile çok sayıda konuğun katıldığı törenle gerçekleşti.


Açılıştan önce konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte 60'larda başlayan ve 70'lerde doruğa çıkan sanayi hamlesinin daha sonra ivme kaybettiğini hatırlatarak, "Ancak bu kentte yaşayan her kesimden insanın çabaları ve birlik-beraberlik duygusu ile yeniden hızlı bir büyüme, gelişme ve kalkınma sürecine girdiğimizin sinyallerini alıyoruz. Bu gelişime öncülük etmek için de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak planlı, programlı işlerle elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'in belirli bir sıçrama noktasına ulaştığını açık yüreklilik ve samimiyetimle söylemek istiyorum. Yetişmiş insan gücü, barındırdığı kültürlerin barış içinde yaşaması, doğası, tarihi, termal kaynakları, turizm geleneği ve insanlarının sevecenliği gibi birçok yönden avantajlı bir kent olan İzmir, lojistik potansiyelini de kullanarak öne çıkacaktır. Sahip olduğu kaynaklara karşın, yatırım alanında gayrimenkul değeri bu kadar düşük bir kent daha yok. İzmir, yeni yapılacak yatırımlarla gelişmesini sürdürecektir"


İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsini, İtalya ile Türkiye arasındaki uzun yıllardır siyasi, askeri, ekonomik ve sivil alanlarda verimli ve olağanüstü bir ilişki olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin yaklaşık 20 milyar dolar olduğuna değinen Büyükelçi Marsini, Türkiye'de faaliyet gösteren 600 şirketin büyük çoğunluğunun Ege Bölgesi'nde bulunduğunu hatırlattı. Marsini, "İtalya, Türkiye'nin ticaret alanındaki üçüncü büyük partneridir. İzmir ile İtalya ile arasındaki ilişkiler ise, iki ülke arasındaki genel ilişkilere oranla çok daha hızlı büyüyor. Yapılan yatırımlar ve gelişmeler, bölgenin sosyal dokusuna da olumlu yansıyacaktır" dedi.


İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker, İzmir'in birçok yönüyle öncü bir kent olduğuna dikkat çekerken, Eldor Corporation S.p.A Başkanı ve CEO'su Pasquale Forte ise, İzmir'in yabancı yatırımcılar için giderek bir cazibe merkezine dönüştüğünü vurguladı. Forte, "Türkiye'de ve özellikle İzmir'de iş yapmaktan çok mutluyuz çünkü burada disiplinli, dikkatli, rekabete inanan ve kendilerini kanıtlamak için çalışan insanlar var" dedi. Eldor Corporation Başkanı, İzmir'de 30 milyon Euro olan toplam yatırımlarının kısa süre içinde 50 milyon Euro'ya yükseleceğini de sözlerine ekleyerek, "İzmir'deki gelişmeleri yakından takip ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı, burada iyi işler yapıyor" şeklinde konuştu. İtalya Konsolosu Simon Carta da, 2008 yılı sonunda Ege Bölgesi ile İtalya arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 4 milyar dolar olmasını planladıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?